Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja que es faça un pla de normalització al barri de la Coma
EFE / València

La proposta, presentada per Compromís, s’ha debatut en la comissió de Política Social, en la primera reunió que se celebra després que dimitira com a presidenta la diputada de Compromís Mònica Oltra en considerar que el PP ‘boicoteja’ el seu treball. La comissió ha estat dirigida per la vicepresidenta, Carmen Amorós (PP), a qui els grups de l’oposició han expressat la seua protesta per decidir que aquesta reunió, que s’anava a celebrar tot el dia per a debatre els catorze punts programats, solament es faça al matí.

Durant la defensa de la proposta, el debat de la qual han seguit com a convidats veïns de la Coma, Oltra ha explicat que la prioritat del Consell no ha de ser pagar l’aval del València CF o la Fórmula 1, sinó atendre el dret a la vivenda de les famílies d’un barri on hi ha més de 200 cases buides i finques deshabitades.

El diputat del PP, Manuel Bustamante, ha explicat que Paterna, on se situa el barri de la Coma, té l’1’3 % de la població del País Valencià i el 2’6 % de la província de València, si bé disposa del 9 % d’habitatge públic i del 18 % de la província, situació que no s’ha de ‘agreujar més restringint l’accés’ sol als fills de la Coma.

Oltra li ha demanat que no ‘insulte la intel·ligència’ de la gent amb eixe argument, ja que a La Coma l’atur és del 70 % quan la mitjana del País Valencià és del 25 %. A més, ha destacat que no es tracta de llevar-li la vivenda social social a una altra persona, sinó de no pagar el deute de Valmor o del València CF i ‘que no roben amb sobres, tots els pocavergonyes que han robat’.



Amorós li ha demanat en eixe moment que ‘modere el seu llenguatge’, a la qual cosa Oltra ha replicat que no ha insultat ningú i ha demanat que es respecte el seu torn de paraula. Amorós l’ha instada a respectar la presidència.
 Bustamente ha acusat Compromís, ‘de fer de la demagògia la seua bandera’; ha defensat que el PP vol que tots els ciutadans tinguen ‘els mateixos drets’ i ha destacat que al barri en qüestió, on l’IVVSA no ha desallotjat ningú des de 2008 per falta de pagament, hi ha una comissió mixta com a plataforma de negociació entre les administracions i les organitzacions veïnals. Un dels veïns de la Coma ha abandonat la comissió quan intervenia Bustamante mentre afirmava: ‘No teniu vergonya’.

Comparteix

Icona de pantalla completa