Diari La Veu del País Valencià
El Xúquer, de nou per davall dels cabals ecològics

RedactaVeu / València

Segons un comunicat de la plataforma Xúquer Viu, de manera recurrent durant les últimes setmanes, el cabal del Xúquer a partir de Tous “està per davall dels cabals ecològics” que s’acaben de fixar en el Pla de Conca que va entrar en vigor al mes de juliol”.

En la nota de premsa es denuncia que si en Tous el cabal ecològic ha d’estar per damunt d’1’60 m³/segon, “en el dia de hui és molt inferior, ja que arriba als 1’24 m³/segon en alguns moments”, com es pot observar en els gràfics adjunts

Any i mig sense possibilitat de consultar el cabals ecològics claus

Xúquer Viu denuncia, a més, que des de fa un any i mig “no es poden consultar punts de cabals ecològics fonamentals” per a controlar el riu com són Antella -punt crític molt important- i els assuts de Sueca, Cullera i la Marquesa.

En la nota recorden que es dóna la circumstància que durant cinc mesos, des de maig fins a setembre, es desembalsaren quantitats per damunt dels 30 m³/segon, mentre que ara circula una quantitat lleugerament superior a 1 m³/segon.

“Aquests fets ja els hem posat en coneixement de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”, alerta l’entitat ecologista, que assegura que “sembla que és més important transvasar aigua al Vinalopó que acomplir amb els escassos cabals ecològics que han deixat al riu”.

Fa alguns dies enviaren un comunicat i unes fotos en que denunciaven l’escàs cabal que passava pel riu. Cal dir que hui eixe cabal és encara inferior, aproximadament un 20% per davall del cabal ecològic.

Comparteix

Icona de pantalla completa