Diari La Veu del País Valencià
EUPV i Burjassot actuaran amb contundència contra l’edil detingut per assetjament sexual
Redactaveu / València / Burjassot

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha anunciat la suspensió ‘fulminant’, entre les mesures “immediates i implacables” que adoptarà, si es confirmen els càrrecs contra el regidor de la formació de la localitat de Burjassot José Blanco Calvo, detingut aquest passat dilluns per presumptes abusos sexuals i assetjament, entre altres delictes, segons ha informat el partit en un comunicat.

El regidor d’EUPV i també portaveu, José Blanco Calvo, de 60 anys, va ser arrestat aquest dilluns per agents de la Policia Nacional, acusat de suposats delictes d’assetjament i abús sexual, entre d’altres. A les 10.30 hores d’aquest dimarts romania en Comissaria i s’està a l’espera que passe a disposició judicial.

Sobre aquest tema, la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha assenyalat que les acusacions de prevaricació, tràfic d’influències, coaccions, assetjament i abús sexual, de confirmar-se, “suposaran una fulminant suspensió de militància i l’expulsió de l’organització en cas de ser imputat”.

Sanz: ‘Els càrrecs polítics han de ser tot un exemple ètic’

“Estem per tant a l’espera que es confirmen o no aquests càrrecs i, si així és, no ens tremolarà el pols per apartar-lo de l’organització i reclamar-li l’acta”, ha explicat Sanz, qui ha afegit: “Els càrrecs públics han de ser en tot moment un exemple de comportament ètic i referents inqüestionables per a la ciutadania. Qualsevol actuació que s’aparte d’aquest codi és summament rebutjable”.

La dirigent d’esquerres ha destacat que Esquerra Unida desitja “sobretot” que la recerca arribe fins al final i s’aclarisquen tots els fets. Si es confirmen els càrrecs, EUPV ha assegurat que “no ens tremolarà el pols per apartar-lo de la nostra organització”.

Rafa García: ‘L’Ajuntament actuarà contundentment’

Per la seua banda, l’alcalde de Burjassot, Rafa García García (PSPV_PSOE), ha fet públic un comunicat oficial com a màxim representant després de la detenció del regidor d’EU, José Blanco, en què informa que l’Ajuntament es troba “a l’espera de la decisió que la justícia adopte” -durant el dia de hui- davant les acusacions que recauen sobre José Blanco.

“Aquest Ajuntament respectarà en tot moment aquestes decisions, així com la màxima de la presumpció d’innocència de les persones”, si bé, afegeix García, “malgrat açò, vull informar que aquest Consistori, a través dels seus serveis legals, estudiarà de forma immediata la decisió que adopte el jutge”.

En cas que la mateixa “implique el mínim besllum d’un comportament, per part d’una persona de l’equip de Govern d’aquesta ciutat, no d’acord amb l’honorabilitat, exemplaritat, honestedat i rectitud que han de tenir les persones en l’exercici d’un càrrec públic, s’actuarà de forma contundent”, anuncia el president de la Corporació municipal en la seua missiva.

Finalment, García anuncia que, pel que fa a les acusacions que es realitzen contra el regidor respecte a l’exercici de les seues funcions, “aquest Ajuntament procedirà diligentment a col•laborar amb la justícia per a esclarir el seu abast i actuarà legalment com corresponga”.

Comparteix

Icona de pantalla completa