Diari La Veu del País Valencià
EUPV suspèn de militància i sol·licita l’acta al regidor de Burjassot
RedactaVeu / ACN / València

La comissió executiva d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha acordat per unanimitat procedir a suspendre de militància i obrir expedient disciplinari per expulsar el regidor de Burjassot (Horta Nord), José Blanco, detingut aquest dilluns i acusat de presumptes delictes d’assetjament sexual i coaccions.

Segons que ha informat EUPV a través d’un comunicat, l’executiva s’ha reunit de manera extraordinària després de confirmar les acusacions i la imputació del regidor aquest dimarts. La comissió executiva ha acordat així mateix sol•licitar a José Blanco que lliure l’acta de regidor a l’Ajuntament de Burjassot.

La titular del Jutjat d’Instrucció número 6 de Paterna ha deixat en llibertat, després de fer efectiva una fiança de 30.000 euros, José Blanco, acusat de presumptes delictes de coaccions i assetjament sexual. Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, la jutgessa li imposa la prohibició d’acostament a la víctima durant el temps que dure el procediment.

Blanco presenta la seua dimissió

Blanco forma part de l’equip de govern municipal dins de la Regidoria d’Esports i Serveis Socials. Segons ha informat el grup municipal d’EUPV a Burjassot, José Blanco ha presentat la seua dimissió com a regidor de l’Ajuntament de Burjassot i s’aparta temporalment de tota militància política “per centrar-se en la defensa de la seua innocència”.

“No m’amague, ja que no hi ha res a amagar. La veritat només té una eixida. Segur que prompte podré demostrar la meua innocència i respondre amb fermesa a aquests repugnants atacs”, ha assenyalat l’exregidor d’EUPV.

Esquerra Unida de Burjassot ha remarcat que “els delictes de gènere són un tema molt seriós”, demana que es respecte la presumpció d’innocència i que no hi haja judicis paral•lels perquè la justícia puga fer la seua feina.

Comparteix

Icona de pantalla completa