Diari La Veu del País Valencià
L’alumnat de les escoles valencianes abraça els seus centres per la llengua
RedactaVeu / País Valencià

La campanya ʹEnllaçats per la llenguaʹ comença a funcionar al País Valencià. Tal i com informaren els organitzadors de la mateixa el dia de la seua presentació, hui els centres educatius del País Valencià realitzaran una abraçada simbòlica al seu centre per defendre l’ensenyament en valencià i de qualitat front als atacs que estan duent a terme l’administració educativa estatal i l’autonòmica per mitjà de l’avantprojecte de LOMQE i el Decret de Plurilingüisme.

Els representants d’Enllaçats per la llengua atendran als mitjans de comunicació a les portes del CEIP Malvarrosa de València a les 17 hores. A l’acte, un alumne del centre llegirà el manifest de la campanya.

Cal recordar que un total de 16 entitats valencianes s’han unit a la campanya, creada des del moviment cívic davant ʺla manca de preocupació per les llengües minoritzades de les comunitats autònomesʺ. La campanya va sorgir fa mesos a les Illes Balears i a la qual ara ʺs’han sumat entitats de tots els territoris de parla comunaʺ, expliquen fonts del moviment.

Organitzadors de la campanya

Al País Valencià, el moviment està recolzat per les principals associacions de pares i mares, pels sindicats de l’ensenyament, pels sindicats d’estudiants i per entitats cíviques en defensa de la llengua.

El pròxim dissabte es faran concentracions conjuntes a les portes dels ajuntaments i a les Delegacions del Govern a Alacant, Castelló i València per a, ʺreivindicar la nostra llengua i manifestar el nostre rebuig a les retallades que el Govern valencià i el Govern estatal estan realitzant en els recursos i serveis públics, així com l’oposició a la proposta de la LOMQEʺ.

Les organitzacions convocants al País Valencià són les associacions de pares i mares: Confederació Gonçal Anaya, FAPA Enric Valor, FAPA Penyagolosa i FAPA València; els sindicats CCOO, STEPV, UGT, BEA, CAMPUS JOVE, CONTRACORRENT, SEPC; i les entitats ACPV, Ca Revolta, Endavant, Escola Valenciana– Federació d’Associacions per la Llengua i Societat Coral El Micalet.

Comparteix

Icona de pantalla completa