Diari La Veu del País Valencià
Estudiants valencians es manifesten contra la LOMQE
Europa Press / València

Així ho ha assegurat la portaveu de l‘ES en el País Valencià, Ainoa Murcia, qui a l’inici de la marxa ha tingut unes paraules per als 43 estudiants mexicans desapareguts i ha reivindicat com a “exemple” la lluita que han portat en el seu país “fins a aconseguir tombar una llei educativa ja aprovada”.

El recorregut s’ha iniciat a les portes de la Facultat d’Història de la Univesitat de València darrere de la pancarta ‘Per una vaga de tota la comunitat educativa ja! Lomqe no. Wert i Català dimissió’, fins a concloure en la plaça de l’Ajuntament.

“Hem tornat a convocar tres dies de vaga, cosa que fem des de l’any 2012, contra la implantació de la LOMQE”, ha recordat Ainoa Murcia, perquè al seu entendre, es tracta d’una norma “completament regressiva” que imposa “revàlides, dóna més pes a l’església, elimina pràcticament les llengües de les CCAA i segrega la gent amb menys capacitat econòmica, a qui relega a una educació inferior”.

En els últims anys, ha argumentat, s’han augmentat les taxes de l’FP i de la universitat fins a unes xifres “impossibles de pagar per a una família treballadora”. Aboquen així “al model de préstecs bancaris” que caldrà pagar després amb interessos i que “condemnen al mateix que a les famílies que tenien una hipoteca de la casa i s’han vist desnonats per no poder pagar-la”.

En el cas particular del País Valencià, a açò se suma un inici de curs que enguany s’ha avançat a principis de setembre i que ha portat a molts estudiants a “patir” temperatures de més 35 graus en aules amb ràtios de 35-40 alumnes. “Unes condicions infrahumanes”, ha criticat Murcia, que van causar desmais d’alguns alumnes.

La portaveu del Sindicat d’Estudiants ha assenyalat que el seguiment de la vaga hui ha rondat el 85%.

Comparteix

Icona de pantalla completa