RedactaVeu / València

Es tracta de la sentència número 12 que guanya Compromís en el TSJ valencià per vulneració de drets fonamentals per part del govern valencià del PP. És la segona vegada que el Tribunal es pronuncia per la negativa del Consell a facilitar els estudis d’opinió, ja que Compromís guanyà un altre contenciós sobre les enquestes relatives a l’any 2012.

En la sentència, el TSJ recalca que estem davant “d’una qüestió ja reiteradament resolta per aquesta Sala” i considera que la denegació d’aquesta documentació per part del govern valencià vulnera el dret a l’obtenció d’informació dels diputats emparat pels drets fonamentals consagrats en l’article 23 de la Constitució Espanyola, i obliga el Consell a entregar les enquestes d’opinió a Compromís.

El recurs davant el TSJ l’interposà el diputat Fran Ferri, assistit per Mònica Oltra com a lletrada, després que, en novembre de 2013, el parlamentari de Compromís, Fran Ferri, registrara en les Corts Valencianes una sèrie de peticions de documentació, que no van ser satisfetes, per a tindre accés als informes de resultats de tots els estudis d’opinió pública, sobre l’acció del Consell, realitzats durant eixe any.

El Tribunal estableix que la negativa a satisfer una sol·licitud de documentació estadística vulnera també la normativa estatal i autonòmica sobre Funció estadística pública, que estableix el caràcter públic dels resultats estadístics i especifica, a més, el dret dels diputats i senadors a obtenir les dades, informes i documents necessaris per al millor acompliment de la seua activitat parlamentària.

Segons ha assenyalat Fran Ferri: “Des de Compromís celebrem aquesta nova victòria contra l’opacitat del govern del PP. El govern de Fabra ha d’entendre que no pot continuar pagant enquestes que només utilitza al seu favor amb diners de tots els valencians i valencianes. Per això, exigim al govern del Partit Popular que no interpose cap recurs contra la sentència i les publique de forma immediata i completa, no de manera parcial com està fent en l’actualitat. Des de Compromís, creiem que és inacceptable que el Consell gaste els diners de la ciutadania en processos judicials per a defensar la seua opacitat. El que hauria de fer el govern del PP és destinar eixos diners a les necessitats més urgents de la societat valenciana i entregar a l’oposició i la ciutadania tota la informació que amaga”.

Comparteix

Icona de pantalla completa