Diari La Veu del País Valencià
Enric Sòria presenta a València els seus nous llibres
RedactaVeu / València

L’acte tindrà lloc a les 19 hores, a la Casa del Llibre de València (passeig de Russafa, 11) i, a més d’Enric Sòria, hi intenvindran Salvador Ortells Miralles, qui presentarà el poemari editat per Bromera, i el periodista i escriptor Adolf Beltran, que parlarà del llibre d’assaig publicat per la Universitat de València.

Arqueologia és un poemari molt lligat a la memòria, a la pervivència en el temps i a la mort, així com a les paradoxes que se’n deriven d’aquests conceptes. En Arqueologia, publicat a la col·lecció ‘Bromera Poesia’, destaca l’exploració que fa el poeta de les diferents formes mètriques (comença amb haikus i tanques per derivar cap a poemes narratius en la segona part), així com les versions i variacions sobre grans autors clàssics que aborda per donar forma a un exercici de saviesa que reflexiona sobre la condició humana.

Incitacions és una obra reeixida en el currículum literari d’Enric Sòria. La seua primera edició, el 1997, constituí un esglaó important en la trajectòria ascendent d’un autor en plena maduresa. Ara es presenta en una nova versió revisada i considerablement ampliada respecte a la seua primera edició.

Sòria ha explicat que amb aquest llibre volia “incitar (el lector) a llegir pel seu compte unes obres admirables i a compartir eixa admiració amb ell”. Sens dubte, un efecte estimulant i seductor que l’escriptor aconsegueix millor en aquesta nova edició.

Enric Sòria (Oliva, la Safor, 1958) és escriptor. Es va llicenciar en Història a la Universitat de València i actualment exerceix de professor a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull.

Conegut sobretot com a poeta, és autor dels poemaris Mirall de miratges (1982), Varia et memorabilia (1984, 1988), Compàs d’espera (1993) i L’instant etern (1999).

S’està preparant la publicació d’una antologia que veurà la llum el 2013. Com a assagista, és autor de dietaris tan celebrats com Mentre parlem (1991) i La lentitud del mar (2005), així com dels reculls assagístics Sermonari laic (1994), Incitacions (1997, 2012), L’espill de Janus (2000), Cartes de prop (2006) i En el curs del temps. Un itinerari a través de vuit-cents anys de literatura catalana (2010).

Amb Arqueologia, ha guanyat el Premi Alfons el Magnànim de Poesia 2012.

Comparteix

Icona de pantalla completa