Diari La Veu del País Valencià
El Puig 2014, l’Aplec del canvi

RedactaVeu / El Puig.

Com és tradicional, cada darrer diumenge d’octubre, el Puig s’ha convertit en un clam de nacionalisme i independentisme.

Per una part, a les huit del matí els més valents han recorregut, davall un sol de justícia, la distància que va entre les torres de Serrans i el Monestir, en un acte organitzat pel Bloc-Compromís.

Per altra banda, durant tot el matí, amb el lema ‘Guanyem independència’, el PSAN ha celebrat a la Muntanyeta del Castell un acte on ha intervingut l’expresident de la Generalitat Josep Lluís Albinyana, a més de Roger San Millán, secretari d’organització de Solidaritat; Aïda Àngel, del secretariat nacional de l’ANC i i Josep Guia, del comitè executiu del PSAN.

Baix: Primàries quasi tancades en Compormís i canvi

L’esplanada del Monestir de Santa Maria del Puig s’ha omplit de militants i simpatizants de Compromís, mentre suportaven estoicament la calor, per a donar un impuls al canvi que “tots desitjem al País Valencià en 2015, segons ha declarat a La Veu Enric Morera, qui ha emfasizat en “la confiança per a treballar amb nous reptes i acabar amb l’ofensiva antivalencianista del PP”.

Però durant l’acte, la paraula “primàries” ha sigut una constant, i per això Morera ha deixat ben clar que l’acord per a aquestes primàries està “molt a prop i si ens hem retardat és perquè volem que aquest procés siga clar i encoratjador perquè Compromís siga determinant en el canvi de 2015”.

“L’any passat no teníem cap eurodiputat a Estrasburg; ha passat un any i Jordi Sebastià és eurodiputat per una coalició encapçalada per Compromís”, ha recaltat en declaracions a La Veu.

També, el síndic de Compromís ha anunciat un acord amb Los Verdes de Villena i el Colectivo 03820 de Cocentaina.

El líder de Compromís també ha reiterat que Compromís “és la casa de tots els nacionalistes que vulguen construir un País Valencià amb millor polítiques educatives, econòmiques, socials o culturals”.

Per altra banda, ha recordat que enguany s’acompleixen 100 anys de l’acte d’Afirmació Valencianista.

Durant l’acte s’ha homenatjat amb els Blocs d’Honor el Col·lectiu Senyera Infinita i totes les organitzacions que han lluitat per l’ensenyament públic al País Valencià.

Dalt: Indepèndencia i canvi

Per altra banda, al Castell del Puig s’ha celebrat el 55é Aplec organitzat pel PSAN, on ha tingut un protagonisme especial l’expresident del País Valencià, Josep Lluís Albinyana.

Els organitzadors han recalcat que “hi ha moltes ganes d’un canvi, i també hi ha moltes possibilitats de fer fora el PP de les institucions. Per això hem convidat Josep Lluís Albinyana, el primer president de la Generalitat: per simbolitzar el sentiment de recuperació de les institucions”.

Núria Cadenes ha manifestat que “fins que els Països Catalans no siguen lliures, no s’haurà acabat la lluita” i ha ressaltat que “la via del pacte amb Espanya és impossible, la independència arriba des de la unilateralitat. Entre tots hem obert una finestra a la independència”.

Els militants independentistes han lloat la figura de Josep Lluís Albinyana com a “l’únic president digne que ha tingut el País Valencià”.

Josep Guia, en el seu parlament, ha emplaçat l’ANC a “entrendre’s amb naturalitat amb el País Valencià i les Illes”. I l’històtic militant ha tornat a dir que “el País Valencià no té cap oputinitat dintre d’Espanya”.

Per altra banda, els pares de Guillem Agulló, presents també a l’acte, han agraït a La Veu la publicació de la carta en defensa de la memòria del seu fill després de veure el documental de la processó cívica del 9 d’Octubre.

Comparteix

Icona de pantalla completa