Diari La Veu del País Valencià
Calatrava ja està davant el jutge a Castelló
Europa Press / RedactaVeu / Castelló

Calatrava ha arribat acompanyat dels seus advocats i ha declinat fer declaracions als nombrosos mitjans de comunicació congregats a les portes de la seu judicial.

La declaració de l’arquitecte, que en principi estava prevista el passat 2 de setembre, va quedar suspesa al no poder-li notificar la citació i no presentar-se en el jutjat.

El Centre de Convencions era un projecte de Santiago Calatrava que estava inclòs en el PAI Mestrets de Castelló. No obstant açò, la Generalitat va decidir deixar en suspens la seua execució a causa de la crisi econòmica.

El Consell va pagar a l’arquitecte 2,7 milions d’euros en concepte de redacció del pla director, avantprojecte i projecte bàsic del centre.

En aquest procediment judicial ja han declarat altres persones, entre elles, l’exdirector general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) Nicolás Figueres, qui va assenyalar que el Consell va pagar a Calatrava pel Centre de Convencions davant l’amenaça de l’enginyer d’adoptar accions judicials en el cas que no s’abonara el pagament.

Declaracions d’Ignacio Blanco

“Estem molt satisfets des d’Esquerra Unida que aquest dia haja arribat. Fa anys que estem perseguint els sobrecostos, les pífies i els abusos contractuals de Santiago Calatrava amb diners públics de la Generalitat; fa més de tres anys i mig que denunciem precisament el cas del Centre de Convencions de Castelló, pel qual va cobrar quasi 2,7 milions d’euros sense fer res més que un projecte, que a més ni tan sols s’ajustava a les condicions del contracte.

En aquest temps hi ha hagut un arxiu de la Fiscalia, hi ha hagut una sèrie de qüestions judicials, com la denúncia de Santiago Calatrava contra Esquerra Unida -ens demandava per la pàgina web i de fet estem en segona instància defensant-nos respecte a dita acusació- i afortunadament hi ha un jutge que s’ha pres seriosament els indicis de presumptes delictes de prevaricació o malversació que es donen en aquest cas.

Hui, Santiago Calatrava, per primera vegada, ha de donar explicacions davant la Justícia. I ens sembla molt positiu, i esperem que no siga l’última vegada, perquè hi ha casos similars, com el de les Torres de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, que tenen exactament el mateix ‘modus operandi’: un projecte que se li contracta en unes condicions absolutament avantatjoses, adjudicat a dit, sense informes que avalen aquest tipus de procediment, i perquè després ell cobra una quantitat milionària sense que vegem res; és un projecte fantasma, està el buit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa