Diari La Veu del País Valencià
Els ecologistes se solidaritzen amb l’agent mediambiental agredit a Càlig pels paranyers
RedactaVeu / Castelló de la Plana

Les associacions ecologistes Acció Ecologista Agró (AE-Agró), Ecologistes en Acció i el Grup per a l’Estudi i Conservació dels Espais Naturals (Gecen) han expressat la seua solidaritat amb l’agent mediambiental agredit a Càlig pels paranyers i consideren els fets “greus” ja que “no responen a la fúria puntual d’un individu a qui s’ha sorprès delinquint, sinó a una acció agressiva presumptament coordinada, clarament coercitiva i intimidadora”.

Les ONG mediambientals recorden la constitució l’any passat del grup organitzat denominat Paranyers en Acció i demanen una “recerca exhaustiva” perquè, “sense acusar ningú per endavant, com no pot ser d’una altra forma, és imprescindible tallar aquests fets d’arrel i saber a què respon l’organització i actuació agressiva dels paranyers”.

Mutisme d’APAVAL davant l’agressió

Segons denuncien els ecologistes, “APAVAL calla i la Conselleria manté silenci absolut sobre aquest tema”. Davant aquesta situació, demanen a Conselleria “que dispose de més mitjans i que defense i protegisca els seus agents, personant-se en el possible judici contra els paranyers”.

40 paranys actius dels 66 existents

Aquest dilluns les organitzacions ecologistes han presentat un nou llistat amb 40 paranys actius a la Fiscalia, Ministeri, Conselleria i SEPRONA. Segons denuncien i tal i com van assenyalar recentment, “són diversos centenars els paranys que estan caçant”.

Els 66 paranys denunciats fins al moment són, segons els denunciants, “la punta de l’iceberg d’una activitat delictiva que, lluny de reduir-se dràsticament, continua”. “Això sí -informen-, sabent-se observats, la cautela dels furtius ha augmentat”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa