Diari La Veu del País Valencià
S’ha acabat el “putos catalanes de mierda”
ACN / Barcelona

L’advocat Marc Marsal ha criticat l'”agressió sistemàtica” que pateix la nació catalana “en forma d’odi, amenaces i insults” des de molts mitjans de comunicació, xarxes socials i tribunes d’opinió amb seu a Madrid.

Per això, un grup d’advocats han creat Drets per exigir que es pose fi a un atac “reiterat” contra les llibertats de la ciutadania i les institucions catalanes. “Units” per emprendre accions legals contra els autors d’aquestes agressions. “Ens posem a disposició de tots aquells que vulguin denunciar-les utilitzant les eines jurídiques de l’estat de dret”, ha explicat.

“Actuarem amb tota la intel·ligència per protegir el dret a decidir dels ciutadans”,ha prosseguit, perquè l’Estat s’inhibeix d’aquesta tasca. No vol defensar els drets de les persones favorables a l’autodeterminació, al contrari, “són tractades com una anomalia que cal ser combatuda”. Així es posen les institucions estatals, com ara el Tribunal Constitucional, el Consell Estatal o la Fiscalia, “només al servei d’una part dels ciutadans”.

Denúncia contra tuitaires que inciten a l’odi contra els catalans

L’advocat Sergi Blázquez ha iniciat la seua intervenció llegint una dotzena de tuits que han compilat i pels quals demà els autors en seran denunciats. Són piulades que inciten a la violència contra els catalanes, banalitzen el nazisme o directament amenacen de mort ciutadans d’aquest país. “No en deixarem passar ni una més”, ha avisat Blázquez, que també ha aclarit que ho han parlat abans amb la Fiscalia d’Odi i Discriminació.

La Razón i Marhuenda l’assaig

Mesos abans de nàixer, concretament a finals de juliol, aquesta associació ja va emprendre la seua primera acció legal. Va ser contra el diari La Razón i el seu director, Francisco Marhuenda, per publicar el DNI amb la fotografia dels magistrats catalans signants del manifest a favor del dret a decidir.

La propera acció legal serà contra els líders feixistes de Democracia Nacional, Alianza Nacional i Falange Española, que el passat 12 d’Octubre, en un acte celebrat a Montjuic, van demanar passar a l’acció directa contra els col·legis electorals durant el 9-N o directament un afusellament contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d’Esquerra, Oriol Junqueras.

Comparteix

Icona de pantalla completa