Diari La Veu del País Valencià
L’incompliment de l’alcalde de Borriol a la Memòria Històrica, al Congrés

Redactaveu / València

La diputada socialista Susana Ros ha formulat una pregunta per escrit en el Congrés dels Diputats per a conèixer les mesures que s’adoptaran davant la negativa de l’alcalde de Borriol de col•locar una placa commemorativa en el cementeri municipalde I donar compliment a la Llei de Memòria Històrica en finalitzar l’excavació d’una fossa comuna en el seu terme municipal.

Cal recordar que el dissabte es van enterrar les restes de 17 veïns de Borriol trobats durant els treballs de cerca de dos afusellats desapareguts: José Valls Casanova, socialista afusellat en 1938, i Luis Messeguer, un altre republicà que el va acompanyar en aquesta tràgica destinació. L’acte es va desenvolupar amb la presència de la filla d’un dels desapareguts, Antonia Valls.

Denegació de permís per a col·locar un monòlit

El Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica va sol•licitar permís a l’Ajuntament de Borriol per a col•locar un monòlit amb una placa en la qual es commemorara la memòria d’aquests veïns de Borriol, però l’alcalde del PP, Ibán Pauner, no ho va concedir, davant la qual cosa l’Associació, finalment, va optar per plantar una olivera just en el lloc on es van trobar les restes.

El portaveu del grup municipal socialista a Borriol, Francisco Pastor, va denunciar que l’Ajuntament va obligar el Grup a realitzar els treballs d’enterrament aquest dissabte, sense opció a realitzar-ho un altre dia, i també ha assegurat que Ibán Pauner es va comprometre a debatre aquest tema en ple, “qüestió que finalment mai s’ha produït, i ha furtat amb açò la decisió i debat sobre aquest tema als grups de l’oposició”.

Pastor ha assenyalat que “són les restes de veïns humils del poble que no estaven identificats amb cap bàndol de la contesa civil”.

Ros va assistir, al costat d’altres representants socialistes com ara el secretari provincial del PSPV-PSOE, Francesc Colomer, a l’acte convocat per la Memòria Històrica per a donar el seu suport i solidaritat a la labor d’aquesta associació.

Comparteix

Icona de pantalla completa