Diari La Veu del País Valencià
EUPV pregunta a Europa per les prospeccions al Golf de València

RedactaVeu / València

L’eurodiputada d’EUPV, Marina Albiol, ha registrat una bateria de preguntes adreçades a la Comissió Europea interessant-se pels permisos d’investigació de les prospeccions petrolíferes en el Golf de València i el possible incompliment del Conveni d’Arthus, així com per la protecció i conservació de les Illes Columbretes, pertanyents a la Xarxa Natura 2000, davant l’amenaça de sondejos sísmics.

Albiol ha denunciat que durant la tramitació de l’expedient d’aprovació dels terminis “no es va consultar els representants dels sectors que es veuen seriosament implicats per les conseqüències d’aquestes investigacions ni tampoc es va permetre l’accés del públic als documents i a la informació relativa a aquests permisos”.

“Malgrat això, el projecte dels sondejos per a les prospeccions continua endavant, sent objecte actualment de l’avaluació d’impacte mediambiental, sense importar el rebuig majoritari de la població que ha presentat més de 125.000 al•legacions”, afegeix.

Catàstrofe medioambiental per a les Columbretes

Sobre les Illes Columbretes, l’eurodiputada d’esquerres ha recordat que “estan catalogades com a Lloc d’Importància Comunitària i Zona d’Especial Protecció per a les Aus i, a més a més, es troba dintre de la xarxa d’especial protecció i conservació Natura 2000”. “Per la diversitat i el valor mediambiental d’aquestes illes i els seus voltants, aquesta zona està protegida per allò establert en vàries directives comunitàries”, ha explicat Albiol.

“Si es porten a terme aquests sondejos estaríem davant una catàstrofe mediambiental i també davant un dany irreparable per a sectors econòmics com la pesca o el turisme”, conclou la parlamentària d’esquerres.

Comparteix

Icona de pantalla completa