Diari La Veu del País Valencià
L’arranjament que proposa Català per al pròxim curs manté les retallades educatives ‘sine die’

RedactaVeu / València

En la mesa sectorial celebrada aquest dimecres la Federació d’Ensenyament de CCOO PV ha plantejat tres qüestions: que el curs que ve els CEIPs “no tenen perquè estar afectats per les retallades d’aquest govern”, que el proper curs “ha de ser l’inici de la reversió de les retallades que s’estan aplicant des del 2012” i, en tercer lloc, que la plantilla retallada s’ha de restablir ja que el sindicat considera que “fan falta més de 1.650 llocs de treball en els centres educatius valencians”.

FE CCOO PV exigeix la reversió de les retallades, tal com va fer amb el decret de Vela i recorda que si a data 1 de gener de 2015 “els efectes d’eixe decret desapareixeran, l’1 de gener de 2015 han de desaparèixer els efectes del Decret Català”.

Per aquesta raó, demanen tornar a les ràtios de 2012, és a dir, ràtios 20 en les unitats d’EI 3 anys, 25 en primària, 30 en secundària i 35 en batxillerat.

També, FE CCOOPV defensa que cal revertir les retallades de les plantilles de mestres “conseqüència de la denúncia i imposició d’una nova proposta de plantilles realitzada per l’administració educativa”, la qual cosa significa que “s’han de tornar a crear de nou aquests 650 llocs de treball suprimits en els centres d’infantil i primària de dues línies o més”.

El sindicat docent assegura que l’acompliment de la LOE significava crear 1.000 llocs de treball corresponents als orientadors escolars que ja haurien d’haver estat dotats en els centres d’infantil i primària i que, “de fet, en altres comunitats ho van fer però aquest Govern ho va obviar”.

Per tant la FE CCOO PV demana la creació de 1.650 llocs de treball ja que “volen planificar la seua creació i dotació en el temps”. També sol·licita, com a conseqüència de les noves ràtios, la creació de noves unitats, al temps que exigeix la derogació de les ràtios del Decret Català.

La FE CCOO PV ha anunciat que instarà el proper govern guanye les eleccions de maig, “ja siga monocolor, bicolor, tricolor o quadricolor” a realitzar un “nou arranjament escolar extraordinari” en el mes de juliol per revertir les retallades del curs que ve que consagren l’esborrany que hui ha passat per mesa. “Si va ser possible un ajust per retallar en juliol de 2012, n’ha de ser possible un per revertir en juliol de 2014”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa