Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] Moreno convida Català a posar-se en la pell dels docents
RedactaVeu / València

El president d’Escola Valenciana ha comparegut aquest dimecres davant de diputats del PPCV, PSPV-PSOE, EUPV i Compromís per aportar mesures de millora del rendiment escolar i per a potenciar la qualitat al sistema educatiu valencià.

Durant la seua intervenció a la Comissió d’estudi de les tècniques i actuacions per a millorar el rendiment escolar dels joves, Vicent Moreno ha convidat els diputats presents a compartir un dia de classe en una aula de 3 anys amb 29 alumnes de la seua escola, i ha estés la proposta “a la consellera d’Educació i a tots els representants polítics que estiguen interessats a comprendre per què cal començar a fer canvis en profunditat en la política educativa valenciana”.

Transparència i informació

Moreno ha volgut “deixar patent” que “la transparència” ha de ser una de les màximes dels representants polítics i que la Conselleria d’Educació “ha de facilitar i fer públiques les dades que la comunitat educativa necessita” com són les relacionades amb els diferents programes educatius.

Vicent Moreno ha parlat com a president d’Escola Valenciana, però també com a mestre i com a director d’una escola pública i en valencià. És per això que davant dels membres de la comissió ha explicat l’evolució del centre on ell treballa, “que amb l’esforç de les famílies i els docents hem aconseguit que després de dècades, s’haja convertit d’una escola marginal a una escola model, com tantes altres d’arreu de les nostres comarques”.

Vicent Moreno, en la seua intervenció davant la Comissió de les Corts.

I tot això, “malgrat els entrebancs que dia a dia ens posa l’Administració educativa en compte de potenciar el rendiment escolar”, ha assegurat.

>

A l’exposició, el president d’Escola Valenciana ha destacat que per a evitar el fracàs escolar cal derogar la LOMCE, potenciar els programes educatius òptims que assenyalen les institucions especialitzades i que són els plurilingües en valencià, la necessitat de potenciar la formació del professorat, d’invertir en recursos pedagògics i d’infraestructures.

També ha apostat per potenciar les comunitats d’aprenentatge i d’assegurar una educació pública on s’apliquen uns criteris objectius a l’hora de dissenyar la planificació educativa i l’arranjament escolar.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa