Diari La Veu del País Valencià
No rotund de les universitats a la Llei de Senyals d’Identitat

EP / Castelló de la Plana.

La Conferència dels Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) considera que l’avantprojecte de Llei de Senyals d’Identitat Valencianes que ha anunciat el Consell de la Generalitat Valenciana “obvia” tots els dictàmens científics i, fins i tot, totes les sentències judicials que avalen la unitat de la llengua, i ha demanat la retirada de l’avantprojecte.

La CRUPV ha valorat en un comunicat l'”esperit” de la llei de protegir els senyals d’identitat del poble valencià i, sobretot, la llengua, però considera “inadequat” situar-la al mateix nivell que altres elements tradicionals.

Així mateix, el màxim òrgan dels campus valencians ha lamentat que no es compte amb òrgans consultius i estatutaris com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o el Consell Valencià de Cultura, i considera que incloure entitats que “pregonen” tesis no científiques quant a la llengua “promou el desconcert de la societat”.

Pel que fa a la possibilitat de vincular ajudes públiques en funció de l’assumpció o no d’una determinada concepció d’identitat, els rectors valencians consideren que és una “pràctica poc recomanable”.

Per tot açò, els rectors valencians demanen al Consell de la Generalitat Valenciana la retirada d’aquest avantprojecte de llei.

Comparteix

Icona de pantalla completa