Diari La Veu del País Valencià
Arrancapins, una Falla amb la porta oberta
RedactaVeu / València

Cent persones, entre fallers i simpatitzants, formen el Casal Arrancapins, en el qual participen gent del barri i de la resta de València al 50%. Fins i tot hi ha un petit grup d’anglesos. Eva Pérez, actual coordinadora (‘Presidenta’ quan s’ha de dirigir a la Junta Central Fallera) i altres companys expliquen les activitats que realitzen.

En la seua seu social, carrer de Villanueva i Gascons, 7, baix, caben les més variades propostes: música, teatre, cinema, presentacions de llibres, gastronomia, excursions, tallers de recuperació de ball tradicional valencià… Dues vegades a l’any, tardor i primavera, celebren el cicle de concerts ‘Música entre amics’, on dissabte passat va actuar Julio Galcerà. I també acullen qualsevol associació del barri que necessite un lloc per a reunir-se: els del 15M, els Iaoflautes, equips de bàsquet…

Entre els actes programats per a les pròximes setmanes destaquen l’actuació de Samaruc Teatre (15 novembre), el concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Miquel Gil (29 novembre) i el Taller d’Instruments de Canya al desembre.

“Tu esquies o Falles? Arrancapins no Falla”, amb aquest lema ‘publicitari’ que van usar fa uns anys, es resumeix l’objectiu principal: gaudir al màxim de la festa, ells i tots els que vulguen acompanyar-los. Invertir tot el pressupost en gaudir i si al final el resultat és que no hi ha pèrdues, millor que millor. Per a aconseguir açò treballen dur i durant tot l’any. S’organitzen en grups de treball i les decisions es prenen entre tots.

El suport a la música en valencià i l’ús de la llengua pròpia és una altra de les característiques. Tant el llibret de la Falla, com les actes i altres comunicats es realitzen en valencià normatiu. Destaca també l’esforç per adaptar-se i ser una ‘falla accessible’ amb espai per a l’ús de cadires de rodes o l’ús de llenguatge braille en el llibret.

“La porta estava oberta. Jo vaig entrar un dia, vaig saludar i ningú em va preguntar res. Per això sóc d’Arrancapins”, diu un faller. Com és de ‘rara’ la gent normal.

Les Músiques d’Arrancapins
>

Plantà de la Falla Arrancapins 2014 #RTVVTornarà

>

Comparteix

Icona de pantalla completa