Diari La Veu del País Valencià
Les protestes socials i la precarietat marquen la mostra ‘Fragments’
ACN / València

Clemente ha afegit que la crisi afecta també la professió i en particular els fotoperiodistes amb molts diaris que ja no tenen fotògrafs en plantilla. La mostra denuncia aquesta situació amb imatges en negre per reflectir: ‘Aquelles coses a què la crisi ha evitat que un fotògraf arribe o a aquells que ja no tenen lloc de treball’.

Les protestes i les càrregues policials durant la ‘Primavera valenciana’, vagues generals i manifestacions en contra de les retallades, els incendis que a l’estiu varen assolar l’interior del País Valencià, imatges de desnonaments o de l’absolució de Francisco Camps per un jurat popular, formen part de ‘Fragments’, el resum anual de les imatges publicades en la premsa valenciana organitzat per la Unió de Periodistes Valencians.

Entre aquest 5 de març i el pròxim 1 de maig, el centre cultural La Nau de la Universitat de València acull aquesta exposició que reflecteix un any de notícies. Enguany, el malestar social es fa present en la major part de les imatges però també la precarietat laboral que també afecta la professió.

Aquest ‘Fragments’ inclou algunes imatges en negre que denuncien aquesta situació. A més, ‘la mostra d’enguany es més reduïda que en altres ocasions, a causa precisament de la reducció de les plantilles’, ha explicat el president de la Unió de Periodistes Valencians. Segons Ximo Clemente, ‘el denominador comú de les imatges és la protesta’ però també ‘la desafecció dels ciutadans envers els polítics’.

Fotografia de Miguel Lorenzo (El Periódico) sobre un desnonament.

Una imatge de Rita Barberá en un ple de l’Ajuntament de València netejant el seu mòbil, una altra de l’alcaldessa amb el president Fabra jugant al ping-pong durant la inauguració d’una botiga d’esport o un Camps exultant alçant el dit en senyal de victòria després de ser absolt formen part d’aquest apartat.

A ‘Fragments’ no falten tampoc imatges com la polèmica estàtua de l’aeroport de Castelló, l’encallament de dos vaixells davant les costes de València, imatges del món de la cultura o l’esport, com el descens del Vila-real a Segona Divisió o l’entrada del Llevant per primera vegada en la història en una competició europea.

Video en recursos: El president de la Unió de Periodistes Valencians, Ximo Clemente, resumeix el caràcter general del ‘Fragments’ d’enguany.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa