Diari La Veu del País Valencià
Poesia, Música i Arqueologia amb l’Ateneu de Bétera aquest cap de setmana
RedactaVeu / Bétera

La primera activitat tindrà lloc el dissabte 9 de març, de 18 a 21 hores., un aplec participatiu de música i poesia, ‘Un cant a la vida en femení’. És la tercera trobada d’aquest tipus a l’Ateneu de Bétera i és “un goig veure com la gent hi participa”, assenyalen des de l’Ateneu.

“Si cantes, toques un instrument o vols llegir algun poema significatiu davant d’un públic no massa nombrós però sempre interessat amb qui vols comunicar, ja saps que tens una oportunitat per fer-ho”, expliquen els organitzadors.

El matí del diumenge 10 de març, l’Ateneu de Bétera i l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria organitzen un itinerari al jaciment arqueològic d’El Puntal dels Llops d’Olocau, guiat per Ferran Zurriaga.

El poblat ibèric del Puntal dels Llops és un assentament del segle V aC ubicat a un dels estreps meridionals de la Serra Calderona. Està situat al terme municipal d’Olocau, al cim d’un promontori a 427 m sobre el nivell del mar i a més de 150 m sobre el pla, amb àmplia visibilitat sobre el territori del Camp de Túria i el corredor del barranc de Carraixet que dóna pas al nord.

L’assentament ostenta una muralla i una torre que el defineixen com una petita fortalesa de 960 metres quadrats.

Al costat d’altres similars, va formar part del sistema defensiu i de vigilància del territori de la ciutat d’Edeta (edetans) i està considerat un dels millors exemples de talaia d’època ibèrica.

L’estructura interna del poblat és senzilla i funcional: es tracta d’un conjunt de 17 habitacions que s’obren a un carrer central que recorre longitudinalment tot l’assentament.

Comparteix

Icona de pantalla completa