Diari La Veu del País Valencià
Una candidatura formada només per 11 feministes en les primàries d’EUPV de Castelló
Toni Martínez

Fani Rubert, la persona que lidera aquesta candidatura, assegura que sorgeix perquè volen “visibilitzar el feminisme i entenem que amb una candidatura de dones es visibilitza més. No es tracta de ser dones, sinó de ser feministes”, remarca.

És la primera vegada que es proposa una candidatura d’aquest tipus, destaca Rubert, qui assegura que “ha tingut molt bon acolliment”. En l’últim lloc de la llista figura l’europarlamentària i excandidata per Castelló a les Corts Valencianes, Marina Albiol.

Rubert és molt crítica respecte al sistema de quotes en els partits, especialment en el PP i el PSOE, ja que “en aquests partits el que es fa és posar dones que no siguen feministes”.

En aquest sentit, recorda que la seua organització, EUPV, va ser “pionera” en incloure en els seus estatuts el feminisme: “S’ha fet un esforç molt gran, però nosaltres volem més, i amb aquesta candidatura hem aconseguit que es parle de feminisme, ara el tema està en primera línia”. Les votacions per a triar candidatura es faran el 8 de novembre i el dia 9 es coneixerà el nom de la guanyadora.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa