Diari La Veu del País Valencià
El PP impedeix que el cap de seguretat de Fabra explique la ‘caça del talp’
Europa Press / València

Així ho havien sol·licitat el PSPV i EUPV. En concret, el grup socialista havia reclamat la compareixença del cap de seguretat del Palau per explicar la seua actuació en relació amb les accions desenvolupades per localitzar el ‘talp’. Per la seua banda, EUPV havia sol·licitat que compareguera el cap d’escortes de Fabra per explicar “l’interrogatori” al qual va sotmetre al cap de premsa del vicepresident, actuació per la qual va ser cessat, intervenció que al parlament també havia demanat, però igualment ha sigut rebutjada.

Rubio considera que el pròxim govern de la Generalitat hauria de concedir l’Alta Distinció de la Generalitat al denominat ‘talp’ per “la labor positiva que està realitzant a la societat valenciana” en el sentit de donar a conèixer “com el PP gestiona els diners dels valencians”.

Així mateix, el representant d’EUPV Ignacio Blanco ha destacat que es tracta “d’una història surrealista, delirant, escandalosa, vergonyosa” i ha indicat que no imagina alguna cosa similar a aquesta “caça de bruixes” en un altre país “seriós” perquè és “alguna cosa pròpia d’una república bananera”.

Per la seua banda, el diputat del PP Eduardo Ovejero ha replicat que l’expedient relatiu a aquest tema es troba en mans de la Fiscalia que és “a qui correspon valorar en primera instància si existeix algun tipus de responsabilitat penal”, per a després “obrar en conseqüència en l’àmbit polític”.

Per part de Compromís, el seu portaveu, Enric Morera, ha avançat que sol·licitarà la compareixença de la secretària autonòmica d’Organització, Coordinació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Esther Pastor, perquè va ser “qui va donar ordres” per als interrogatoris, ha assegurat. Per açò, l’ha acusada de “dinamitar la poca cohesió i la poca confiança que hi havia en la Presidència de la Generalitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa