Diari La Veu del País Valencià
Demanen 3 anys de presó a l’expresident Olivas (PP) per frau fiscal

Europa Press / València.

La Fiscalia sol·licita una pena de tres anys de presó per a l’expresident de Bancaixa i expresident de la Generalitat valenciana, José Luis Olivas, per presumpte frau fiscal, en relació amb uns treballs facturats a l’empresari Vicente Cotino, nebot de l’expresident de les Corts Juan Cotino.

Així consta en l’escrit provisional del fiscal, en el qual se li reclama la mateixa pena de presó per a Vicente Cotino i se sol·licita l’obertura de judici oral per a tots dos, i per a les societats Grupo Fiscal Asedes Capital S.L., Sedesa Inversions S.L. i Imarol S.L.

Segons la fiscal, l’empresari va pagar a Imarol, societat d’Olivas i de la seua dona, 500.000 euros més 80.000 euros d’IVA per unes suposades activitats de gestió assessorament en la venda per Sedesa Inversions S.L. -de Vicente Cotino- a Endesa del 25% en Projectes Eòlics Valencians S.A., malgrat que aquesta activitat “no va existir”.

D’aquesta forma, el pagament es tractava d’una “liberalitat” de Cotino a Olivas, “que en cap cas pot ser considerada despesa deduïble en l’Impost de Societats”, manté.

Comparteix

Icona de pantalla completa