Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia investiga l’Ajuntament de València per ‘trossejar’ contractes
Europa Press / València

La recerca arranca arran d’una denúncia del Grup Municipal de Compromís, en la qual, segons ha explicat aquest dilluns el seu portaveu, Joan Ribó, s’adverteix que el consistori ha fraccionat “reiteradament” contractes per a no arribar a l’import mínim que l’obliga per llei a traure els contractes a concurs públic i així poder adjudicar-los directament al que denomina el “conglomerat de Trasgos”, integrat per Trasgos Comunicació SL, Cuco Comunicació SL, Tannhäuser Produccions SL i Construccions Paya i Montesinos SL, totes amb els mateixos socis i el mateix domicili fiscal.

En concret, la denúncia de Compromís abasta contractes adjudicats per l’Ajuntament per valor de 2,2 milions, més vora 500.000 euros que la Federació Esportiva Municipal va pagar a aquestes empreses per diversos contractes en condicions en la seua opinió “absolutament escandaloses” i sobre les quals l’interventor va mostrar la seua “disconformitat” per “omissió de tràmits essencials i prèvia fiscalització de la despesa” i “incompliment dels preceptes de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques”.

Així consta en la documentació aportada per Compromís, en la qual també posa de manifest que la Federació Esportiva Municipal “va burlar” la llei de contractes fins en tres ocasions en diferents anys, “evitant el procés de licitació”, precisa la denúncia.

Denuncia també que Enrique Pérez Boada, regidor d’Esports entre 1995 i 2002, va atorgar contractes a l’empresa Trasgos per valor de 270.000 euros i des de la Federació Esportiva Municipal per valor de 214.000 euros, en tots dos casos per dos anys prorrogables. Posteriorment, entre el 27 de febrer de 2003 i novembre de 2004 va ser membre del Consell d’Administració de Trasgos.

En el cas d’Expojove, Ribó ha assenyalat que li sembla una “casualitat terrible” que entre 2000 i 2014 sempre haja sigut “exactament la mateixa empresa”, Trasgos, l’escollida per a dur a terme diferents serveis. En total se li han pagat 880.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa