Diari La Veu del País Valencià
Puig es compromet a derogar el copagament si és president de la Generalitat

RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, s’ha compromès a derogar “el copagament totalment injust”, com ha assenyalat el Tribunal Superior de Justícia valencià. “Serà una de les primeres decisions que prendrà el nou govern de la Generalitat”, ha remarcat Puig, qui s’ha preguntat “com és possible que si les coses van millor es castigue doblement aquells que pitjor ho estan passant”, en referència als Pressupostos de la Generalitat per a 2015. “És irracional, no es pot entendre quan diu el Consell que són els de la recuperació”, ha afirmat.

Puig s’ha expressat en aquests termes abans de participar en una reunió amb la directiva del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat valencià (CERMI CV), en la qual han participat el seu president, Joan Planells Almerich, el secretari general del grup socialista en el Congrés dels Diputats, Miguel Ángel Heredia, i la secretària de Política Social del PSPV, Anaïs Menguzzato. Així, ha expressat el suport dels socialistes valencians al CERMI en les seues reivindicacions: derogació del copagament, acceptació de la Justícia i implementar la llei de la dependència.

El líder socialista ha insistit que “cal combatre legalment aquest decret” i que “hi ha molta gent que l’està patint en les seues carns”, ja que moltes persones majors i dependents han hagut de deixar els centres que “en aquests moments no tenen recursos propis per a tenir dignitat com a persona”. D’aquesta manera, ha contraposat els 7-8 milions d’euros que suposa el copagament amb els 36.000 milions de deute generat pels governs autonòmics del PP. “Com és possible que no s’accepte la justícia?”, s’ha preguntat.

D’altra banda, ha denunciat “la asimetria real” que existeix quant a l’aplicació de llei de dependència. “Mai s’ha aplicat, ni ara ni abans”, ha denunciat Puig, qui ha assenyalat que no és un problema econòmic perquè quan hi havien més diners tampoc es va aplicar”. Per açò, ha demanat que s’aplique com ocorre en altres comunitats autònomes.

Comparteix

Icona de pantalla completa