Diari La Veu del País Valencià
0,021%, la Generalitat ofega el pressupost per a Cooperació

RedactaVeu / València

La Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGD) mostra la seua gran decepció davant el projecte de pressupostos presentat per la Generalitat Valenciana per a 2015, que segueix deixant la cooperació al desenvolupament en quantitats simbòliques, encara més baixes que les polítiques de fa 21 anys quan hi havia més de 6 milions d’euros de pressupost.

El projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’any 2015 deixa el Programa de Cooperació al Desenvolupament en tan sols el 0,021% dels pressupostos consolidats, (amb un esforç de tan sols 0,65 cèntims/any per habitant), la qual cosa suposa continuar amb una reducció de més del 94% dels pressupostos en els últims cinc anys i espentar cap a la desaparició la cooperació valenciana després de 25 anys d’història.

Són unes xifres molt allunyades del 0,70% que marca la Llei Valenciana de Cooperació, compromés en el Pacte Valencià Contra la Pobresa i també del proposat per Partit Popular en el seu programa electoral de les passades eleccions autonòmiques. Suposa la definitiva defunció del Pla Director de Cooperació 2014-2017, presentat solament fa uns mesos en roda de premsa, ja que en els dos anys restants no es podrà recuperar el perdut en la primera meitat del mateix.

“Aquesta situació no és coherent amb l’exigència ètica i jurídica de complir la llei valenciana de Cooperació. Des de les organitzacions valencianes de cooperació som conscients de les dificultats de la Generalitat, però segueix sent decebedor que no es plantegen uns pressupostos més solidaris amb les persones més vulnerables dels països en el nord i en el sud. A més, si seguírem aquest ritme farien falta 247 anys per a complir amb la Llei Valenciana de Cooperació que consigna el 0,70% dels pressupostos per a ajuda al desenvolupament” ha declarat Fernando Contreras, president de la CVONGD.

La Coordinadora Valenciana d’ONGD ha convocat una Assemblea extraordinària el pròxim 20 de novembre per a analitzar la situació del sector i acordar les accions a emprendre per a tractar de revertir la situació.

Comparteix

Icona de pantalla completa