Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘Olivas fa molt que va deixar de ser Honorable’

RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que “el que està passant al País Valencià no té res a veure amb el cas Olivas, cas Nóos, cas Brugal o cas Fabra; és amb el cas PP”. “El PP es va trobar, quan va deixar el govern socialista la Generalitat, amb la tercera i la quarta caixa d’Espanya”, ha remarcat Puig, per a seguidament denunciar la situació en què han quedat les caixes valencianes. D’aquesta manera, ha assenyalat que “fa molt temps que Olivas va deixar de ser honorable”.

Així s’ha pronunciat Puig davant la petició de tres anys de presó per a l’expresident de la Generalitat, José Luis Olivas, per presumpte frau fiscal. “El PP va utilitzar les caixes, les va tractar d’una manera absolutament patrimonializada i finalment a més, com ara estem veient, es van quedar els diners de tots”, ha lamentat. Per açò, ha considerat que açò “transcendeix a la responsabilitat de caràcter penal d’Olivas. És una responsabilitat política per haver actuat en les caixes d’una manera absolutament inimaginable en un estat de dret racional”.

Comissió de recerca

En aquest sentit, el portaveu socialista en les Corts, Antonio Torres, ha sol·licitat una comissió de recerca en les Corts sobre la gestió de Bancaixa i la compareixença d’Olivas “perquè tinga l’oportunitat de donar explicacions”.

Els socialistes ja van sol·licitar fa dos anys una comissió de recerca sobre l’actuació del president i dels consells d’administració que havien portat a la fallida de la caixa, però va ser rebutjada pel PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa