Diari La Veu del País Valencià
Inauguració de l’exposició ‘L’Or dels valencians’ a Elx
RedactaVeu / Elx.

Dia: dilluns 10 de novembre
. Hora: 20:00 h. Lloc: ACPV-Casal Jaume I d’Elx

‘L’Or dels valencians’ és una exposició produïda per l’Associació l’Ullal Cultural d’Algemesí, que pretén explicar de la forma més senzilla i gràfica possible el greuge que els valencians paguem des de fa anys per culpa d’un sistema de finançament profundament injust.

Mitjançant 12 panells, sis d’exposició de la situació econòmica actual i altres sis destinats a explicar les conseqüències que se’n deriven, es vol fer conèixer de manera pedagògica la redistribució actual d’impostos de l’estat i com és de perjudicial per al poble valencià, així com també sensibilitzar el ciutadà en general sobre aquest tema.

ACPV-Casal Jaume I d’Elx, conscient del mal finançament que patim com a valencians i la necessitat de posar fi al deute històric, organitza aquesta exposició amb la col·laboració de l’Ullal Cultural.

De fet, en una situació de crisi econòmica com la que vivim cal un nou sistema financer que permeta noves polítiques socials, culturals, educatives i lingüístiques que permeten millorar la situació d’asfíxia econòmica i les retallades que patim.

Pel que fa a l’àmbit d’actuació del Casal d’Elx, un bon sistema de finançament permetria destinar recursos a la consecució d’una normalització lingüística real i efectiva del valencià per convertir-lo en una autèntica llengua de cohesió social.

Les persones que estiguen interessades a visitar l’exposició ‘L’or dels valencians’ ho poden fer a ACPV-Casal Jaume I d’Elx, carrer Sant Jordi, 2 . Des del dia 10 al 23 de novembre ambdós inclosos, amb l’horari següent: de dilluns a divendres de 18 a 22 h.

En són autors de l’exposició Alfons Sánchez i Jaume Ortiz i Poblador de l’Associació l’Ullal Cultural d’Algemesí.

Més informació: http://ordelsvalencians.com/

Comparteix

Icona de pantalla completa