Lluís Planes rep el premi Joan Basset per la seua contribució a la música

L’empresari afirma que el guardó “mai m'hauria d'haver aplegat, si les nostres institucions públiques hagueren complit amb la seua obligació de promocionar la nostra música”
4 novembre 2014 01:00h

Xavier Pérez / València.
 
Com a cloenda de la XXIV Universitat del Tirant "València, any zero" d'ACV Tirant Lo Blanc, el pròxim 15 de novembre celebraran la Nit del Tirant on tindrà lloc el lliurament dels Premis Joan Baptista Basset a l'Acció Valencianista de base que enguany ha recaigut sobre  Lluís Planes Mestre i el Premi Francesc de Vinatea a l'Acció Cívica valenciana per al Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA).

Una Nit del Tirant on també hi haurà espai per a l'humor amb l'actuació d'Eugeni Alemany i per la música amb el cantant Carles Xiner .
 
Lluís Planes, en declaracions a La Veu, diari del què és col·laborador, ha manifestat que quan li donaren la notícia del guardó “pensava que era una broma, jo no estic a l’alçada de personalitats premiades com Toni Mestre o Josep Lluís Albinyana”.
 
De totes formes, aquest empresari i mecenes de les xicotetes i grans coses que es fan a l’àmbit de la cultura, música i esport valencià, ha assenyalat que està “molt content, ja que pense que és un reconeixement als músics que actualment canten en  valencià i que és ben sabut  que estan aconseguint l’excel·lència , i rècords de  quantitat i varietat  en les seues produccions”.
 
“He de dir que és un premi, que mai m'hauria d'haver aplegat, si les  nostres  institucions públiques hagueren complit amb la seua obligació  de promocionar la nostra música, però al vore eixe buit, i fins i tot menyspreu, ha hagut de ser gent com jo  i  associacions cíviques  els que promociones i impulsen  el reconeixement als nostres músics”.
 

Lluís Planes amb Pep Botifarra i Onofre Valldecabres
 
Per això, “des de la meua humilitat  he organitzat  concerts, patrocinat  discos ,etc,    i  vull fer extensible aquest premi a totes eixes associacions,  amb moltes de  les quals  els darrers anys he col·laborat, com  ateneus culturals, grups de festers, escoles d’ensenyament, AMPAs,  societats musicals, casals, propietaris  de bars,  falles , grups de dances , grups de dolçainers i tabaleters , ONG’s,  teatres privats, promotors musicals, clubs esportius, editorials,  etc.”, explica Lluís Planes.
 
Des de La Veu, enhorabona a Lluís PLanes!! Que el seu reconeixement públic siga un revulsiu per als empresaris valencians. Cal apostar per la llengua i la cultura perquè ací també hi ha un mercat per explotar.

També felicitats al Bloc d'Estudiants Agermanats que no defalleixen mai en la lluita per l'educació i el coneixement a l'abast de tothom.
 

Amb Soro III
 
 
 
next