Diari La Veu del País Valencià
Lluís Planes rep el premi Joan Basset per la seua contribució a la música

Xavier Pérez / València.

Com a cloenda de la XXIV Universitat del Tirant “València, any zero” d’ACV Tirant Lo Blanc, el pròxim 15 de novembre celebraran la Nit del Tirant on tindrà lloc el lliurament dels Premis Joan Baptista Basset a l’Acció Valencianista de base que enguany ha recaigut sobre Lluís Planes Mestre i el Premi Francesc de Vinatea a l’Acció Cívica valenciana per al Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA).

Una Nit del Tirant on també hi haurà espai per a l’humor amb l’actuació d’Eugeni Alemany i per la música amb el cantant Carles Xiner .

Lluís Planes, en declaracions a La Veu, diari del què és col·laborador, ha manifestat que quan li donaren la notícia del guardó “pensava que era una broma, jo no estic a l’alçada de personalitats premiades com Toni Mestre o Josep Lluís Albinyana”.

De totes formes, aquest empresari i mecenes de les xicotetes i grans coses que es fan a l’àmbit de la cultura, música i esport valencià, ha assenyalat que està “molt content, ja que pense que és un reconeixement als músics que actualment canten en valencià i que és ben sabut que estan aconseguint l’excel·lència , i rècords de quantitat i varietat en les seues produccions”.

“He de dir que és un premi, que mai m’hauria d’haver aplegat, si les nostres institucions públiques hagueren complit amb la seua obligació de promocionar la nostra música, però al vore eixe buit, i fins i tot menyspreu, ha hagut de ser gent com jo i associacions cíviques els que promociones i impulsen el reconeixement als nostres músics”.

Lluís Planes amb Pep Botifarra i Onofre Valldecabres

Per això, “des de la meua humilitat he organitzat concerts, patrocinat discos ,etc, i vull fer extensible aquest premi a totes eixes associacions, amb moltes de les quals els darrers anys he col·laborat, com ateneus culturals, grups de festers, escoles d’ensenyament, AMPAs, societats musicals, casals, propietaris de bars, falles , grups de dances , grups de dolçainers i tabaleters , ONG’s, teatres privats, promotors musicals, clubs esportius, editorials, etc.”, explica Lluís Planes.

Des de La Veu, enhorabona a Lluís PLanes!! Que el seu reconeixement públic siga un revulsiu per als empresaris valencians. Cal apostar per la llengua i la cultura perquè ací també hi ha un mercat per explotar.

També felicitats al Bloc d’Estudiants Agermanats que no defalleixen mai en la lluita per l’educació i el coneixement a l’abast de tothom.

Amb Soro III

Comparteix

Icona de pantalla completa