Diari La Veu del País Valencià
Sánchez: ‘El PSOE es bolcarà perquè el PSPV guanye en 2015’
València / ACN

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit aquest dimecres sobre el 9-N i el recurs del TC que “la legalitat és condició necessària”. No obstant açò, ha advertit Rajoy que “amb la llei no hi ha prou” i que “una crisi política cal resoldre-la des de la política”.

Sánchez ha respost així a preguntes sobre si el govern espanyol hauria de fer algun pas més per impedir la celebració de la consulta alternativa. El líder socialista ha assenyalat que si finalment es produeix hi haurà una “fractura” entre Catalunya i l’Estat espanyol i també dins de la societat catalana.

Sánchez s’ha mostrat convençut que “l’alternativa de la renovació del pacte constitucional” que proposa “s’obrirà pas a partir de dilluns”.

“Si el 9-N es produirà el que nosaltres sempre hem alertat entre la societat catalana i la resta del conjunt d’Espanya i també dins de la societat catalana és conseqüència de la impotència tant del senyor Mas com de Rajoy de no resoldre un conflicte greu com és el que s’està produint ara mateix a Catalunya”, ha dit Sánchez.

El secretari general dels socialistes ha afegit que el seu “és l’únic partit que té una solució que aposta per la convivència i garanteix la unió d’Espanya i estic convençut que aquesta alternativa que és la renovació del pacte constitucional s’obrirà pas a partir del 10 de novembre”.

Pedro Sánchez ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans després de presidir l’executiva que el PSOE ha celebrat aquest dimecres a València.

El secretari general del PSOE també ha segut rotund sobre el País Valencià: ‘El PSOE es va a bolcar perquè el PSPV guanye en 2015’.

Declaració contra la corrupció

Durant aquesta executiva s’ha presentat la Declaració de València contra la corrupció, un conjunt de principis i de propostes que es presentaran al Congrés per “regenerar la vida política”.

Sobre la reforma constitucional que Sánchez proposa, ha dit que el més important és que primer “s’obri la porta i a partir d’ací a veure els suports que concita”. El líder socialista ha afegit que Rajoy duu “molt de temps immòbil i creu que la millor solució és donar l’esquena als problemes”. En aquest sentit ha exemplificat la polèmica al voltant de la consulta sobiranista a Catalunya.

“Volem que hi haja una Espanya federal, els problemes de finançament no només els pateix Catalunya i hem de garantir els serveis bàsics”, ha explicat, tot assenyalant que està “convençut” que aquesta reforma s’obrirà pas.

Pere Navarro: ‘El 9-N no hi haurà consulta amb condicions democràtiques i de participació

L’ex primer secretari del PSC, Pere Navarro (actual vocal de l’executiva del PSOE) ha dit als mitjans moments abans de l’executiva dels socialistes que és “un error” que el govern espanyol “pose en mans” del Tribunal Constitucional la consulta.

Navarro ha demanat respecte al TC però ha advertit que “ni a través de tribunals, de butlletins oficials ni de parlaments es solucionarà el problema, que se soluciona amb diàleg, negociació, acord i finalment votació”. Navarro també ha dit que si Mas vol consulta amb totes les conseqüències i condicions “el cert és que ho estan fent molt malament, el 9-N no hi haurà consulta amb condicions democràtiques i de participacions”.

“El que s’ha de fer és negociar i seure. El socialistes tenim una proposta molt clara que és un model federal per Espanya”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa