Denúncia contra el diari ABC per comparar dret a decidir amb el nazisme

La presentarà l'Associació Drets a la Fiscalia Especial per Delictes d'Odi i Discriminació al considerar que el diari conservador madrileny ha incitat a l'odi contra Catalunya
5 novembre 2014 01:00h
RedactaVeu / València

Després d'estudiar-ne la viabilitat legal, els juristes han decidit denunciar l'autor de l'article i el diari ABC com a responsable civil, i basar la denúncia en l'article 510.1 del Codi Penal, que castiga aquelles persones que "provoquen odi (...) contra grups per motius referents a la seua ideologia", informa directe.cat.
 
Des de l'entitat Drets afirmen que cal reaccionar davant d'aquesta banalització constant del nazisme i de l'associació que es fa del nazisme amb el procés català des de diversos mitjans de comunicació i tribunes d'opinió amb seu a Madrid.

La denúncia serà presentada en els propers dies a la Fiscalia especial contra delictes de discriminació i Odi, amb seu a Barcelona. Divendres passat ja hi van acudir per presentar una denúncia contra un centenar d'usuaris del Tuiter per haver amenaçat els catalans.
 
Des que l'associació va oferir la possibilitat de fer arribar casos denunciables en poc més d'una setmana ja ha rebut més d'un miler de sol·licituds de denúncies a través de la web drets.cat, i els perfils de Facebook i Twitter @DretsCat.
 

 
 Drets

L'associació Drets agrupa diversos professionals del món del dret que han decidit passar a l'acció davant dels atacs sistemàtics en forma d'amenaces i insults que arriben des de diversos  mitjans de comunicació, xarxes socials i tribunes d'opinió amb seu a Madrid, i que vulneren el respecte als drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania i les institucions catalanes. L'entitat no té ànim de lucre i no rep cap mena de subvenció pública, i els seus membres es posen a disposició de tots aquells ciutadans i institucions que decidisquen denunciar aquests atacs utilitzant les eines jurídiques de l'estat de dret.
 
Drets es va presentar el passat dimarts 28 d'octubre a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona davant de nombrosos professionals del món del dret i de representants d'entitats  civils d'arreu del país com la Fundació Justícia i Pau, Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana, l'Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià o la Comissió per la Dignitat, entre d'altres.
 
El passat mes de  juliol ja va emprendre la seua primera acció judicial contra el diari La Razón i el seu director Francisco Marhuenda, per haver publicat les fotografies del carnet d'identitat dels  jutges i magistrats catalans que havien signat un manifest a favor del Dret a Decidir, i ja  té preparada una denúncia que presentarà en breu contra organitzacions d'extrema dreta com La Falange, Democracia Nacional i Alianza Nacional pels seus discursos d'odi i violència contra Catalunya en l'acte realitzat el passat 12 d'octubre a Montjuic.


 
next