EP / Alacant.

El Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i la Seu Ciutat d’Alacant acullen aquest dijous dues conferències dedicades a la figura de l’escriptor del Segle d’Or de les lletres valencianes, Joan Roís de Corella (1435-1497).

L’activitat d’aquest dijous està organitzada per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i compta amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant (UA) i Universitat de València (UV), segons ha informat en un comunicat la institució acadèmica alacantina.

La primera xerrada tindrà lloc en el CEMAB a les 12.00 hores en l’edifici de Filosofia i Lletres III i serà a càrrec de Jordi Oviedo. L’especialista abordarà la seua obra literària en la xerrada ‘Roís de Corella, autor: la creativitat literària en El Cartoix’.

A més, s’ha programat a la 19.00 hores la conferència ‘Roís de Corella: pensaments íntims i vida pública’, oferida per Abel Soler, que es desenvoluparà en la Seu Ciutat d’Alacant.

Les dues conferències formen part d’un cicle que ha comptat amb dues xerrades prèvies en la Universitat de València: ‘L’estil és l’autor: Les unitats estilístiques de Joan Roís de Corella’, a càrrec de Josep Guia, i ‘Humanisme i escriptura en Roís de Corella’, impartida per Carles Garriga.

Comparteix

Icona de pantalla completa