Diumenge es celebren els 50 anys del primer concert de Raimon a Xàtiva

Més de 300 veïns han utilitzat la veu, la música, l’escriptura i l’art per rendir un agraïment al seu veí Ramón Pelejero dins del projecte ‘Xàtiva interpreta Raimon’

 • Foto: Ara.cat
  © Foto: Ara.cat

RedactaVeu / Xàtiva.

Va ser un 9 de novembre de 1964 quan el cantautor xativí Raimon va celebrar el seu primer concert en l’antic cinema saló del Obrers de la capital de la Costera.
 
Els 50 anys del primer concert de Raimon a Xàtiva es compliran diumenge que ve 9 de novembre. 50 anys de la música i la poesia de Raimon “que es van iniciar abans,  però que el seu primer concert va ser en aquest 9 de novembre de 1964 en l'antic Cinema Saló dels Obrers que estava en el que hui és l'Església de Sant Francesc de Xàtiva”.

Ulleye ho porta celebrant des de finals del passat any amb el seu projecte, ja fet realitat, ‘Xàtiva interpreta Raimon’, per mig del qual més de 300 veïns de Xàtiva “han utilitzat la veu, la música, l'escriptura i l'art per a rendir un calorós homenatge al seu veí Ramón Pelejero”.

“Valguen aquestes paraules per a recordar una cita tan important per a la nostra cultura tan maltractada pels poders oficials en els últims anys. Sentim les seues cançons com el millor homenatge al cantautor de Xàtiva. Salutacions i sempre amb la nostra llengua i cultura”, recorden els impulsors d’aquest projecte.

 
Més informació del projecte ‘Xàtiva interpreta Raimon’ en aquest enllaç.
 

Comentaris

Guerau València
5.

Vergonya de comunista tronat (tota la gauche divine ho era) que està en contra la independència de Catalunya i per tant de la independència del País valencià . Jo no sóc d'eixe món comunista tronat tipus soviètic imperialista i estatalista uniformador

 • 1
 • 0
Guerau València
4.

Vergonya de comunista tronat (tota la gauche divine ho era) que està en contra la independència de Catalunya i per tant de la independència del País valencià . Jo no sóc d'eixe món comunista tronat tipus soviètic imperialista i estatalista uniformador

 • 0
 • 0
Pep Benigànim
3.

Enhorabona Raimon, et portem en el cor. Una forta abraçada.

 • 2
 • 0
Vic9Nç Ram9Neda República de Catalunya
2.

Tants i tants d'anys sentir-nos dir "polacos" i ara volen que siguem espanyols?

Com el far-west no hi ha res. http://www.youtube.com/watch?v=P7_FG5wbZZQ


 • 4
 • 0
carles xàtiva
1.
Enhorabona Raimon.
Ahí esstarem per a escoltar-te i gaudir de les teues cançons en la valenciana llengua que vares dependre de braços de ta mare. Serà un goig assistir a eixe concert ... jo sóc naixut l'any 63, per tant era ben xicotet quan començaves a volar pel món de la cançò protesta i reivindicativa. De jovenet escoltava apassionadament les teues cançons amb eixe dolç accent de la costera que sempre t'ha fet diferent i particular.
felicitats i molts anys ... necessitem huí veus com la teua, i cors enamorats de la valenciana llengua tant maltractada per uns i altres que volent-la defendre ... la deterioren per interessos polítics que no filològics.
sempre avant ... al vent del món
 • 6
 • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat