Diari La Veu del País Valencià
Compromís reclama que les Normes de Castelló siguen Bé d’Interès Cultural
Europa Press / Castelló de la Plana

Nomdedéu realitza aquest anunci “després que el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, mostre el seu respatler a la labor lingüística i cultural realitzada per l’ Acadèmia Valenciana de la Llengua, en contra del criteri del Consell i, especialment de la Conselleria de Governació, que el seu titular va manifestar recentment que l’AVL havia deixat de defensar la nostra llengua”.

Segons Nomdedéu, “la postura de Moliner, qui ara destaca la labor de l’AVL en defensa del valencià, contrasta notablement amb la postura del Consell, qui en l’esborrany de la seua Llei de Símbols ha exclòs a l’AVL”.

Davant aquesta circumstància, i atès que l’AVL es considera “garant de les Normes de Castelló” en la seua “trucada perquè el patrimoni lingüístic i cultural col·lectiu siga respectat i promogut”, Nomdedéu considera que “la Diputació de Castelló ha de fer un pas més i posar en valor les Normes de Castelló“.

En aquest sentit, el portaveu de Compromís ha recordat que, a proposta de la seua formació, l’Ajuntament de Castelló, presidit per Alberto Fabra, “ja va acordar en 2010 i per unanimitat sol·licitar el reconeixement de BIC en la categoria de Béns Immaterials per a les Normes de Castelló”. “De fet, aquesta sol·licitud, remesa a la Conselleria de Cultura, va aconseguir en pocs mesos els dos informes favorables necessaris perquè s’autoritzara”, ha dit.

No obstant açò, segons Nomdedéu, “passats quatre anys, el PP ha congelat la declaració de BIC de les Normes de Castelló, una fita cultural sobre el qual es va fonamentar la normalització i la normativització de la nostra llengua”.

Per aquest motiu, el portaveu de Compromís considera que “és el moment que la Diputació done suport a la declaració de BIC d’un element identitari de primera magnitud com les Normes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa