Diari La Veu del País Valencià
La Infanta Cristina i el vicealcalde de València, Alfonso Grau, imputats
Europa Press / Palma

La seua imputació per dos delictes contra la Hisenda Pública es basa en el paper que va exercir en la societat Aizoon, de la qual és copropietària al 50% al costat del seu marit, Iñaki Urdangarin, qui hauria utilitzat aquesta empresa per defraudar fins un total de 337.138 euros en les quotes de l’IRPF corresponents als anys 2007 i 2008.

I ho va fer en facturar a través de la mateixa -com a rendiments d’activitats econòmiques- les retribucions que va cobrar d’entitats privades per la seua condició de conseller assessor. Tot açò amb l’objectiu de tributar menys en la seua declaració de la renda.

José Castro, instructor del cas Nóos, va arribar a considerar Aizoon com una societat pantalla de la qual es va valdre Urdangarin per cobrar les assessories com si de rendiments professionals es tractara i no de serveis personals.

Alfonso Grau

L’Audiència Provincial de Balears ha tornat a imputar al vicealcalde de València, Alfonso Grau, així com a l’exdirector financer de Madrid 16 Gerardo Corral i a qui va ser director d’Esports de l’Ajuntament de Madrid sota l’alcaldia d’Alberto Ruiz Gallardón, Miguel de la Vila. També ha encausat al suposat creador d’una estructura per poder desviar fons a l’estranger, Salvador Trinxet.

El tribunal de la Secció Segona ha estimat d’aquesta manera la petició del sindicat Mans Netes, acusació popular en el cas Nóos, enviant d’aquesta forma a aquests imputats al banc dels acusats. En el cas de Grau, la Sala arreplega els arguments de l’entitat quant a la seua actuació “delictiva” en les negociacions dels València Summit.

Comparteix

Icona de pantalla completa