Diari La Veu del País Valencià
Concentració de Xúquer Viu per a demostrar que no hi ha aigua al riu Albaida

RedactaVeu / València

La Plataforma Xúquer Viu ha convocat una protesta, aquest dissabte al pont de Castelló de la Ribera (Ribera Alta), per demostrar que no hi ha aigua al riu Albaida, segons fonts d’aquesta entitat.

Segons denuncia en un comunicat fet públic aquest divendres l’esmentada Plataforma, “l’aigua que el lobby d’Alacant vol portar-se des d’Alarcón per a la seua venda, la justifiquen com una permuta amb l’aigua de l’Albaida que es regula des de Bellús”.

Però la veritat, segons Plataforma Xúquer Viu, és que “l’Albaida està pràcticament sense aigua, que no arriba al Xúquer i l’embassament de Bellús està quasi buit, amb 4,8 hm3, el 7% de la seua capacitat”.

Per al col•lectiu ecologista, estem assistint a una “fortíssima pressió” per part del lobby de l’aigua d’Alacant, “que vol dur-se la millor aigua del Xúquer des d’Alarcón”. En aquest sentit, denuncien que “pretenen aconseguir en els pròxims mesos que s’autoritze transvasar 12 hm3, com a mínim, tots els anys des d’Alarcón, en espera, segons ells que es construisca un altre transvasament des de Cortes de Pallás. Diuen que volen l’aigua des de la Marquesa, des d’Alarcón i des de Cortes”.

“Per demostrar que és mentida que a l’Albaida hi haja aigua, ens concentrarem el dissabte 8 a les 12.00 sota el pont de Castelló de la Ribera”, anuncia la Plataforma Xúquer Viu.

Comparteix

Icona de pantalla completa