Diari La Veu del País Valencià
ANC i Òmnium Cultural criden a votar ‘contra l’estat espanyol’

ACN / Barcelona

La presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, ha reclamat als ciutadans que participen diumenge “malgrat el soroll i les amenaces” de Madrid, i ha apuntat que si bé no serà un referèndum, pot ser “un acte sense validesa jurídica que tingui conseqüències polítiques”.

“Votarem sí-sí perquè no volem un govern que rescata bancs en lloc de rescatar persones, perquè no volem un govern que abandona els més necessitats”, ha continuat Forcadell, que ha apostat per construir una república catalana que treballe per al benestar de tots “i no pel benefici d’uns quants”, que “condemni els culpables i que persegueixi els corruptes”.

La presidenta de l’ANC ha cridat a votar perquè d’ací a 300 anys es puga commemorar el tricentenari de la independència i no el 600 aniversari de la “derrota”. “Votarem en contra de l’estat espanyol que no vol que ho fem, i ho farem amb dignitat, amb serenitat, amb civisme i coratge. I no caurem en provocacions, no tenim por, no ens espantaran”, ha assegurat.

En la mateixa línia s’ha expressat la presidenta d’Òmnium, que ha demanat un “darrer esforç” per convertir el 9-N en un “acte massiu de defensa de la democràcia i dels drets fonamentals”. “Diumenge no podrem votar el referèndum que com a poble demanàvem perquè l’Estat ho ha impedit. Però si ens ho proposem, aconseguirem que un acte sense validesa jurídica tingui conseqüències polítiques i es converteixi a ulls del món en una mostra de la dignitat de tot un país”, ha exclamat.

Casals ha avisat que el repte és “majúscul” i que el món està mirant el que passa a Catalunya. És per això que ha cridat a la participació, i a fer-ho “amb alegria, amb tranquil·litat i sense por”. “Ha arribat el dia i hi hem de ser tots. Fem d’aquest 9 de novembre un punt de no retorn, una jornada que serà pacífica i democràtica”, ha reclamat la presidenta d’Òmnium, que ha remarcat que Catalunya no sap actuar d’una altra “malgrat el soroll i les amenaces” que arriben de Madrid. “Perquè a l’Europa del segle XXI no hi ha res que pugui aturar la força d’un poble que es vol expressar lliurement a les urnes”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa