Diari La Veu del País Valencià
El Consell es nega a assumir la despesa de la teleassistència de Castelló
RedactaVeu / País Valencià

La diputada d’EUPV, Esther López, ha defensat a Les Corts Valencianes la necessitat que els castellonencs i castellonenques disposen del servei de teleassistència: “Exigim un servei que garantisca una atenció de qualitat, un servei que ha sigut desmuntat pel Partit Popular”.

La representant d’esquerres informa a la Comissió de Benestar Social, que el Partit Popular “s’ha negat a assumir la despesa del servei de teleassistència” tal i com ha demanat el grup parlamentari d’Esquerra Unida. Segons el grup polític: “Des de l’1 de gener més de 3300 ciutadans i ciutadanes de Castelló han deixat de rebre el servei de teleassistència que gestionava Creu Roja a causa de les retallades del Partit Popular de Rajoy”.

“Aquesta situació trenca l’equilibri territorial en prestació de serveis d’atenció, les diputacions de València i Alacant s’han fet càrrec de la despesa de la teleassistència, però a Castelló, tant la diputació com el Consell s’han negat a garantir el que és un servei essencial i urgent per a moltes persones”, assegura la parlamentària.

López, informa que els usuaris naturals d’aquest servei, són persones dependents i ancianes que viuen soles, i que pateixen patologies que fan necessari un seguiment continuat en el temps. Perdre aquest servei significa quedar-se completament indefenses si ocorreguera alguna urgència. Com diu López, “el Partit Popular ha preferit estalviar diners a garantir la salut dels ciutadans i ciutadanes de Castelló”.

La diputada afirma que substituir el servei de teleassistència per la teleajuda és una gran imprudència que pot posar en perill la salut de molts ancians i dependents, “es tracta de serveis diferents, la teleajuda és simplement una alarma per emergències, la teleassistència és molt més ampla i contempla un seguiment personalitzat de la situació de l’usuari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa