Diari La Veu del País Valencià
FAPA qüestiona el batxillerat d’excel·lència, mentre es retallen les mesures contra el fracàs escolar
RedactaVeu / València

El president de la Federació de Pares i Mares d’Alumnes de València (FAPA-València), Josep Ricard Revert, lamenta que l’abandonament escolar com a conseqüència del fracàs escolar, no siga prioritat per a la consellera d’Educació, María José Català. En la seua intervenció al Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, en cap moment va fer referència al fracàs escolar, però en canvi, sí que va fer menció del batxillerat d’excel·lència.

Josep Ricard Revert explica: ʺNo es poden concentrar els esforços a afavorir a l’alumnat amb els millors expedients acadèmics i oblidar-se de l’alumnat amb necessitats educatives especials, a més, l’alumnat excel·lent ha de conviure amb el que té dificultats perquè és enriquidor i solidariʺ.

FAPA-València destaca que la Conselleria d’Educació oblida que l’índex de fracàs escolar (quasi un 38%) al País Valencià, és dels més alts de l’Estat i d’Europa i que evidentment l’Administració ʺés la responsable per entendre l’escola pública com una despesa i no com una inversió de futurʺ.

Tota la comunitat educativa coneix la falta d’inversió de la Conselleria d’Educació per al curs 2012-2013 respecte de qualsevol programa contra el fracàs escolar. Tan sols el contracte-programa ha sigut un dels plans d’actuació de l’Administració, al qual els centres educatius s’han pogut sumar voluntàriament, sense cap obligació per part de la Conselleria, i sense la dotació pressupostària necessària.

De fet, segons la resolució de l’ordre dels contracte-programa, l’Administració destina 850.000 euros, mentre que la suma pressupostària de tots els programes contra el fracàs escolar, que suposadament es van desenvolupar en el curs 2011-2012 va ser d’1.345.385 euros, ʺveiem com la dotació pressupostària s’ha retallat quasi a la meitat en el curs 2012-2013ʺ, explica el president.

Els pares i mares de l’escola pública consideren que la Conselleria amb aquests programes d’excel·lència s’oblida de la vertadera qualitat de l’educació, que passa per ʺl’equitat i la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnatʺ. ʺS’està més pendent de crear guetos que de lluitar contra el fracàs escolar, sens dubte augmentar el nombre d’alumnes per aula i eliminar unitats i places docents, no és un bon camíʺ, conclou el president de FAPA-València.

Comparteix

Icona de pantalla completa