Diari La Veu del País Valencià
EUPV tria Blanco, López Barceló i Monleón, caps de llista
RedactaVeu / València

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha recalcat “l’esplèndid” treball que ha fet l’organització en aquestes primàries, “on ha guanyat la democràcia i Esquerra Unida”. Sanz ha felicitat Blanco, “qui és un magnífic candidat. Junts treballarem com una pinya perquè maig siga nostre, siga de l’esquerra”.

Blanco ha agraït també a Marga Sanz el treball conjunt i el “tàndem” que han format des de 2011, “i que continuarem formant al 2015”, ha afegit. En el seu discurs de tancament de l’assemblea, el candidat ha mostrat el seu “orgull per representar el millor projecte polític per a la classe treballadora i per al País Valencià, per història, per militància i per programa; així com la grandíssima responsabilitat de derrotar el PP i canviar les polítiques de dretes”.

Blanco ha subratllat la necessitat “d’acabar amb els corruptes, els saquejadors dels diners publics, amb els botiflers que ens han deixat sense RTVV i estan desmantellant de facto el nostre autogovern. Volem la Generalitat Valenciana per al poble, per a les víctimes del metro, que encara esperen justícia i reparació, per a les persones amb dependència o discapacitat, que pateixen un copagament il·legal, per als 600.000 aturats i aturades, i els milions de precaris i precàries, per a les associacions i plataformes que lluiten per l’escola pública, pel valencià, pel nostre territori, per la nostra cultura, per als moviments socials que lluiten a peu de carrer contra un capitalisme salvatge que destrossa vides”.

Blanco ha anunciat que entre els objectius d’Esquerra Unida estarà la reversió dels processos privatitzadors en la sanitat i l’ensenyament; una auditoria del deute, generat per l’usura de les entitats financeres i per la política de fastos i les trames de corrupció del PP; una reforma fiscal progressiva, perquè paguen més impostos els rics i menys la classe treballadora; una RTVV pública, plural, en valencià i de qualitat, i una comissió de la veritat per a conèixer els crims polítics comesos durant els 20 anys de cleptocràcia.

El candidat ha reclamat a la seua organització “unitat i cohesió interna, pedagogia per explicar el nostre programa i ambició guanyadora, perquè com dèia l’Ovidi Montllor: ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer”.

Durant l’assemblea també s’han debatut en el plenari les línies programàtiques “Concretant somnis per a un nou País Valencià”, les quals han estat aprovades per 202 vots a favor i 3 abstencions. Aquestes línies es desenvoluparan en el programa electoral que la formació d’esquerres aprovarà en una pròxima convenció programàtica.

A l’assemblea han assistit convidats d’altres organitzacions com CCOO-PV, Escola Valenciana, Els Verds del País Valencià, Acció Cultural del País Valencià, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa