Diari La Veu del País Valencià
Forcadell: ‘L’Estat espanyol ja no és el nostre i no ens fa por’

Redactaveu / Barcelona

Carme Forcadell, en declaracions a Catalunya Ràdio i a RAC1, ha manifestat la satisfacció per l’èxit del 9-N i ha considerat que 2.250.000 catalans han desafiat l’Estat espanyol que “ja no és el nostre i no ens fa por”.

Forcadell ha valorat que el 9-N ha estat una primera volta de les eleccions i que el procés és imparable.

L’ANC debatrà a través de les territorials quin és el nivell d’unitat política que es pot exigir als partits polítics, però ha deixat clar que “ la unitat, anar junts és part de l’èxit del procés i que creu que no ho espatllaran”.

“Estem molt a prop d’un referèndum definitiu perquè hem demostrat que això no té marxa enrere”, ha insistit i ha afirmat sobre el diàleg amb el govern espanyol que “n’ha d’haver si volem sortir” i ha valorat positivament l’estratègia de Mas d’enviar una carta a Rajoy.

En referència a la carta que Artur Mas enviarà al president espanyol, Forcadell creu que s’ha de fer perquè “a nivell estratègic a Mas li interessa enviar aquesta carta pensant en l’escena internacional” però té clar que, al final, l’autèntic diàleg amb el govern espanyol, que és molt important, només pot ser per negociar la secessió.

Comparteix

Icona de pantalla completa