Diari La Veu del País Valencià
Ignacio Blanco presenta un decàleg de mesures per canviar el País Valencià
RedactaVeu / ACN / València

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Marga Sanz, ha anunciat que proposarà Ignacio Blanco, candidat de la formació a la Generalitat Valenciana escollit en primàries, per ser també portaveu del grup parlamentari en substitució seua.

Sanz ha dit que proposarà Blanco en la reunió d’aquest dimarts perquè tinga “més projecció institucional”. La coordinadora general ha fet aquest anunci en roda de premsa conjunta amb Blanco i la resta de candidats per demarcacions d’EUPV després que aquest cap de setmana s’hagen celebrat les primàries en què Ignacio Blanco va aconseguir el 53’14% dels vots (2.292 vots), front al 43’84% aconseguit per Marga Sanz (1.891 vots) en el procés obert a la participació dels simpatitzants per escollir candidats a la Generalitat Valenciana.

La votació entre els militants per escollir els caps de llista a Alacant i Castelló va donar com a resultat la designació d’Esther López Barceló (actual diputada) per Alacant i Jesús Monleón per Castelló. La coordinadora general d’EUPV, Marga Sanz, anirà de número dos per València, mentre que David Rodríguez i Fani Rubert seran els números dos d’Alacant i Castelló, respectivament.

El nou candidat d’EUPV a la Generalitat Valenciana, Ignacio Blanco, acompanyat d’Esther López (esquerra), Marga Sanz (dreta) i el cap de llista per Castelló, Jesús Monleón.

Decàleg de mesures per a canviar el PV

Durant la roda de premsa d’aquest dilluns, primera després de l’Assemblea d’EUPV que ha ratificat les candidatures, el candidat Ignacio Blanco ha presentat el ‘Decàleg de mesures per a canviar el País Valencià’ i acabar amb l’hegemonia del Partit Popular.

Aquest decàleg inclou el desgreuge a les víctimes del metro, la defensa dels serveis públics i la derogació de les retallades socials i els copagaments, la generació d’ocupació estable a través de polítiques actives i el suport als sectors productius, l’auditoria ciutadana del deute públic i la reforma fiscal progressiva, un canvi en el sistema de finançament autonòmic, una Llei contra els desnonaments, la creació d’una nova RTVV pública, plural i en valencià, així com conformar una Comissió de la Veritat sobre la corrupció dels últims anys de governs del PP.

Ciutadans ‘estafats i farts’ del bipartidisme

Blanco ha dit que la seua designació és un “orgull” i “una gran responsabilitat perquè hem de tirar el Partit Popular el proper 24 de maig de totes les institucions, començant per la Generalitat Valenciana”. També ha destacat la paritat en les llistes i que es tracta de “candidatures molt potents i que seran capaces de connectar amb eixa ciutadania estafada que està farta de les polítiques del bipartidisme”.

També ha destacat que la formació d’esquerres vol un programa “realista però ambiciós” que no assumisca com a inevitables les polítiques de retallades imposades per la Troika.

La coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, ha destacat que ha sigut un “procés molt participatiu” i que s’ha traduït en una “alta participació” en les assemblees que s’han realitzat en totes les comarques del País Valencià.

“Estem molt satisfets perquè entenem que aquest procés democràtic ha suposat un enfortiment de l’organització i una major vinculació amb la societat i el canvi”, ha dit Sanz.

Comparteix

Icona de pantalla completa