Oltra: ‘Amb Cotino s’investiga un dels personatges més sinistres de la política valenciana’

Segons la diputada de Compromís, era la 'peça clau que ho movia tot' ja que 'els negocis de la seua família anaven movent-se en funció dels càrrecs que exercia, que estava en Territori, feien carreteres; que estava en Benestar Social, feien residències'
11 novembre 2014 01:00h
RedactaVeu / València
 
La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Oltra, ha manifestat que “la imputació de Cotino era una crònica anunciada” ja que “quan va dimitir ja diguérem que la dimissió tenia a vore amb la imminent imputació en el cas de la Visita del Papa perquè hi havia testimonis que havien apuntat clarament que ell era qui tallava el bacallà i ara evidentment el que la justícia farà és investigar tot açò”.
 
 
La parlamentària ha afegit que l’expresident de les Corts es va defendre públicament d’aquestes acusacions “dient que en la Visita del Papa ell només va ser un peregrí més”, quan “ell peregrinava de les arques públiques a les butxaques dels seus familiars”. “Eixe és el peregrinatge que ell ha fet durant tots aquestos anys, s’ha fet una fortuna a base d’adjudicacions públiques a les empreses de la seua família”.
 
Oltra ha realitzat aquest dimarts aquestes valoracions sobre la imputació de l’expresident de les Corts, Juan Cotino, en el procés judicial per les irregularitats en l’organització de la Visita del Papa a València.
 
'A Cotino, de moment, ja se li imputa el pack complet'

“De moment, a Cotino ja se li imputa el pack complet, prevaricació, tràfic d’influències, malversació i suborn –ha indicat Oltra-. És obvi que ara mateix la justícia està investigant un dels personatges més sinistres de la política valenciana, que més explicacions ha de donar”.
 
 
Segons Mònica Oltra, Juan Cotino “és el nom que apareix en tots els casos de corrupció, ja siga Gürtel, Brugal, Emarsa, la manipulació dels parcs eòlics...”
 
“Li desitgem molta sort i molta energia a la fiscalia i als jutges perquè tenen molta feina a fer”, ha apuntat la diputada de Compromís.
 
Per a Oltra, com s’ha evidenciat en les converses intervingudes en els processos judicials, Juan Cotino era “la peça clau que ho movia tot i els negocis de la seua família anaven movent-se en funció de les responsabilitats que ell exercia; que estava en Territori, feien carreteres; que estava en Benestar Social, feien residències”.
 
Oltra ha conclòs anunciant que confien que la justícia “arribe al fons de l’assumpte” ja que “la ciutadania vol que se sàpiga la veritat, que tornen els diners furtats i que se’ls castigue pel que han fet, amb la presó si així al final la justícia ho entén”.


 
next