Diari La Veu del País Valencià
Cicle d’actuacions musicals a Barcelona per promocionar la nostra llengua
Redactaveu / València

Escola Valenciana, Espai País Valencià i la Valencian Music Association (VAM!) han organitzat un conjunt d’actuacions que formen part de la tasca de promoció de la nostra llengua en l’àmbit musical i suposen “una manera d’acostar grups i intèrprets valencians a la capital del Principat”, segons fonts de l’entitat.

21-N: Gener i Xavier Baró

L’òpera prima de Gener, El Temps del Llop (Mésdemil 2014), suposa un toc renovador en l’actual panorama musical en català. Acostant a la sensibilitat mediterrània influències tan diverses com Jeff Buckley, Grizzly Bear o Elliott Smith, Gener es presenta com una proposta d’autor en clau valenciana, personal i moderna. En aquesta ocasió, Carles Chiner donarà forma al seu directe en format electroacústic, acompanyat del baixista Pasqual Rodrigo (ex Homefòssil) i el bateria Enric Alepuz (ex Castlevanians, Tortel).

Per la seua banda, Xavier Baró (Almacelles, 1954) estrenarà el seu esperat nou disc Allau d’Estrelles Solitàries, un EP monogràfic de sis cançons que ja es perfila com un dels més singulars de la seua trajectòria. Folk d’autor de rúbrica contundent i so inconfusible.

28-N: Novembre Elèctric i Meritxell Gené

Per la seua banda, Novembre Elèctric és el projecte musical de Yeray Calvo (veu, guitarra, teclats),acompanyat als directes per Rodrigo Domínguez (baix) i Sergio León (bateria). Intacte (Mésdemil, 2014) és el seu primer disc, un treball d’alta densitat emotiva que es composa d’11 cançons que han sigut concebudes com a instantànies fotogràfiques dels sentiments. Intacte ha guanyat el Premi Ovidi Montllor 2014 al millor disc de pop.

Amb sis anys de trajectòria musical i després d’editar Inesperadament (Autoeditat, 2008) i Sota els llençols (Autoeditat, 2010) Meritxell Gené ens presenta el seu últim treball discogràfic, anomenat Així t’escau la melangia (Khlämor records, 2013) un disc d’homenatge al poeta lleidatà Màrius Torres.

12-D: Néstor Mont i Dídac Rocher

Néstor Mont torna amb Tres (Mésdemil 2014), el seu tercer treball com a cantautor. Es tracta d’un disc que aposta per la sinceritat sonora, gravat en directe en formació de trio, amb Josep Pérez a la bateria i cors, i Pere Ródenas al baix i cors. Una aposta per la senzillesa i la contundència i que reflexiona sobre la condició humana.

Per la seua part, Dídac Rocher estarà acompanyat del guitarrista Jordi Solans per a presentar algunes de les cançons que formen part dels tres discos que té publicats fins ara: El nus (Temps Record 2009), Porpra (Gat Records 2012) i El Minotaure i Teseu (Gat Records 2013), aquest darrer basat en l’obra de Salvador Espriu, i que ha servit per construir el cos musical i poètic de l’espectacle “El meu poble i jo” dirigit per Lluís Danés i que fou estrenat al Teatre Nacional de Catalunya al desembre del 2013.

19 desembre: Xavi Castillo

El cicle serà clausurat per l’alcoià Xavi Castillo que presentarà el seu espectacle Veriueu-ho!, versió teatralitzada de la sèrie de televisió homònima, en què realitza un repàs satíric i bufonesc per l’actualitat social, política i cultural. En els monòlegs de Xavi Castillo, l’humor sorgeix de la mateixa realitat que ens arriba a través de les notícies aparegudes en premsa o televisió. Dins de la galeria de personatges interpretats, hi trobem entre altres el rei i el seu elefant, Wert i la seua LOMCE, una fallera anticatalanista, el bisbe homòfob Juan Antonio Reig Pla, o els caquis de Cotino.

Les entrades es posaran a la venda el mateix dia de les actuacions en la taquilla de la Casa València. El preu és de 8 euros per actuació, 5 euros per als socis d’Espai País Valencia, Casa València i Amics i Amigues d’Escola Valenciana.

Aquest cicle de concerts compta amb la col•laboració de Casa València i el suport de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Comparteix

Icona de pantalla completa