La Unió diu que les noves normes del VCF atempten contra la llibertat d’informació

L'organització professional del PV lamenta la ‘retallada del dret a la informació’ que impliquen les noves normes imposades pel València CF als periodistes que cobreixen les juntes generals d’accionistes
12 novembre 2014 01:00h
RedactaVeu / València
 
La Unió de Periodistes Valencians lamenta que “aquestes mesures restrictives” i “fins i tot amenaçadores contra els companys que no les complisquen”, suposen una “ retallada al dret a la informació i a la llibertat d'expressió”.
 

“No entrem a valorar el dret que tenen les Societats Anònimes a tancar les seues juntes generals, només als seus accionistes però ens agradaria que el VCF seguira l'estel, per exemple, de moltes multinacionals que retransmeten les juntes en directe, mitjançant l'streaming”, apunta la Unió en un comunicat fet públic aquest dimarts.
 
Més transparència 

La Unió considera que el VCF,  “encara que siga una societat privada”, només pel seu interés general i el volum de persones a les quals interessa i afecta “hauria de ser més transparent i obert”. “Un interés general que en moltes ocasions –continua la nota- s'ha reivindicat des del mateix Club en la seua relació amb la societat valenciana”.
 
La Unió de Periodistes Valencians és l'organització professional majoritària al País Valencià, amb més de mil periodistes associats, adscrita a la FAPE ( Federación Asociaciones de Periodistas de España) i a la FIP ( Internacional de Periodistes).
 
 Imatge corresponent a una Junta d'Accionistes. Foto: El Mundo

 
next