Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València demana ‘responsabilitat’ per a implantar la jornada continuada

Redactaveu / València

La presidenta de Fapa-València, Eva Grimaltos, ha reclamat aquest matí de dimecres a la Conselleria d’Educació que la jornada escolar intensiva s’introduïsca “amb transparència” i comptant “per damunt de tot amb l’opinió dels pares i mares” perquè, assegura, “són els nostres fills i filles a qui els afectarà el possible canvi d’horari escolar al seu procés d’aprenentatge, que és el més important”, explica.

En aquest sentit, Fapa-València demana que es convoque “quan abans millor” la mesa de negociació amb els representants de les associacions de pares i mares per a presentar l’esborrany de Decret de la jornada escolar, “que encara no ha arribat a FAPA-València per a ser estudiat”.

Com a conseqüència, “a hores d’ara no sabem quines condicions s’establiran per a la seua aplicació, a quins objectius pedagògics es pretenen arribar, així com les condicions necessàries per a la seua reversibilitat”, sotenen.

La federació d’associacions de pares i mares d’alumnes demana “responsabilitat” a l’administració perquè un canvi d’horari intensiu al sistema educatiu ha de ser resultat d’un “debat profund en la comunitat educativa, atenent el resultat d’estudis científics (Fundación Bofill, Caride, Morán de Castro) que, tot siga dit, a nivell general no avalen l’aplicació de la jornada continuada argumentant criteris pedagògics”.

La referència de Finlàndia i Estònia

“Tanmateix –apunten- caldria posar damunt de la taula la referència de països on la taxa de fracàs escolar és inexistent, com Finlàndia i Estònia i on la jornada escolar no és intensiva”.

Així mateix, Fapa-València considera “imprescindible” una participació “massiva de les famílies” a l’hora de l’elecció de la jornada escolar -referèndum de mes del 75% de participació-), així com que es garantitze per llei el servei de menjador escolar, que a l’orde de menjadors escolars es redacte de manera clara i explícita la garantia de continuïtat del menjador escolar. I per descomptat, que les activitats extraescolars siguen gratuïtes per a tot l’alumnat fins a les 17 de la vesprada.

“Sols així les famílies amb menys recursos no sofriran cap discriminació”, conclou el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa