Diari La Veu del País Valencià
Josep Nadal: ‘No vull que Compromís entre al Govern per fer Puig president’
Xavier Pérez / Pego

Josep Nadal, en una conversa amb La Veu, confessa que des de fa 15 anys compagina l’escenari i les gires amb la seua altra passió que és la política. “Sóc un lluitador de la meua terra des de ben menut, em sent nacionalista convençut i vull que el nostre País canvie de rumb”.

Aquest músic i regidor de 37 anys, pertany al corrent de Gent de Compromís, i explica que “hi ha molta gent en la meua comarca, la Marina Alta, que comparteix idees i projectes molt semblants als meus i que des del municipalisme han estat treballant durant molts anys pel bé del seu poble i del País. Crec que puc ser la veu de molta gent i tenim un equip de gent molt preparada”.

Josep Nadal assenyala la importància del moment que viu el País Valencià, “és un punt d’inflexió i un referent de canvi generacional en la política, l’economia, la societat, la cultura, etc. És a dir es trenca el bipartidisme PP-PSOE; volem reiniciar el sistema polític valencià que ha estat segrestat tant pel PP com pel PSPV en una alternança de poder calculada perquè res canvie”.

El candidat per Alacant també analitza la polèmica de les primàries de Compromís i ho té molt clar: “Els dirigents de la coalició tenen l’obligació de resoldre el reglament de forma urgent, amb un procés obert totalment a la ciutadania i personalment crec que sense quotes, això de les quotes és una cosa del passat”.

“De totes formes al ciutadà no li interessa el tema del reglament de primàries, el que li interessa és que es solucionen els seus problemes”, afegeix.

Nadal aposta per superar la participació de les Primàries del PSPV perquè siguen un èxit, “la mobilització és molt important”.

També té en compte que s’enfrontarà a dos candidats per Alacant amb molt de pes, l’alcalde de Muro, Rafa Climent, “que ha fet molt pel municipalisme i és un històric, i Mireia Mollà, “una lluitadora contra la corrupció”.

Futurs pactes de govern

Sobre un possible tripartit o quadripartit, Josep Nadal afirma que cal fer una entesa amb l’esquerra, “però amb això d’entrar a la Generalitat per a fer Ximo Puig president, no hi estic d’acord. No volem més experiments de tripartits com el de Catalunya”.

Nadal afirma que Compromís té un llenguatge similar al de Podemos o EUPV, “és necessari una entesa amb aquestes formacions”.

El pròxim 5 de desembre Josep Nadal presentarà a Pego el seu programa i candidatura i recalca que serà un programa “per reiniciar la política en les comarques del Sud, perquè aquestes comarques poden liderar el canvi econòmic i social valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa