Diari La Veu del País Valencià
L’oposició acusa el president de voler obrir ‘Tele Fabra’
Europa Press / RedactaVeu / València

Puig s’ha expressat en aquests termes en declaracions als periodistes a les Corts, després que Alberto Fabra, quasi un any després del tancament de RTVV, s’haja mostrat “disposat” a parlar d’una nova ràdio i televisió públiques quan hi haja “estabilitat pressupostària” i es complisquen els objectius de dèficit.

El dirigent socialista ha destacat que Fabra és un president “absolutament insuportable” i està “incapacitat per dirigir el govern”. “Va tancar RTVV com si fóra seua, ens ha costat 200 milions d’euros el tancament i hui anuncia la possibilitat d’una reobertura”, ha criticat.

Ximo Puig ha indicat que als pressupostos de la Generalitat per 2015 apareixen dos RTVV -l’ens i la societat- i “ara diu que pot haver-hi una tercera”. Al seu judici, el cap del Consell és “un senyor irresponsable, incapacitat per ser president de la Generalitat”, i l’ha acusat de “usar els ciutadans per a les seues lluites partidistes”.

Ximo Puig creu que aquesta setmana “passarà a la història”. “Des del vice-alcalde de València, Alfonso Grau, fent un espectacle d’autoritarisme, fins hui”. “Què més pot passar?”, s’ha preguntat, i ha assenyalat que el País Valencià ja no només serà “el paradigma de la corrupció”, sinó també “del ridícul continuat”.

Mònica Oltra titlla de “ocurrència” la disposició de Fabra a obrir RTVV

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Oltra, ha afirmat que la proposta de Fabra és una “ocurrència” i una “improvisació”. Així, ho ha atribuït a les “guerres internes” del PPCV, en les quals Fabra “vol competir” contra el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que ha anunciat la creació d’una televisió depenent de la institució intercomarcal.

“Encara estic recuperant-me”, ha comentat abans de començar les seues declaracions.

“Si Fabra té la intenció de reobrir RTVV em pregunte per què ens hem gastat 200 milions en tancar-la”, ha continuat Oltra, qui ha dit que aquesta situació “és un absurd i una mostra palpable que són més perillosos per incompetents que per la seua ideologia i corrupció. A més, no sé si açò està motivat perquè ara vol competir amb Rus dins el PP, i com Rus s’està muntant Tele Rus, ell vol muntar una altra vegada RTVV per tenir Tele Fabra”.

Blanco (EUPV): “És com si Franco haguera dit que portaria la democràcia”

El portaveu d’EUPV a les Corts i candidat a la Presidència de la Generalitat, Ignacio Blanco, considera que aquesta possibilitat “és com si Franco haguera dit que estava disposat a portar una democràcia”.

“Quin cinisme, quin poca vergonya”, ha destacat el diputat d’esquerres, qui ha criticat que Fabra “va assassinar RTVV, va desoir totes les institucions, organitzacions socials, grups polítics, alcaldes fins i tot del PP i tota la societat valenciana que es va manifestar”. No obstant açò, el cap del Consell “es va encabotar a tancar RTVV” i ara “parla d’una nova RTVV”, ha denunciat.

Al seu judici, es tracta del “electoralisme més roí, més miserable i cínic”. Sobre aquest tema, ha lamentat que Fabra “oblida les 1.600 famílies que es van quedar a l’atur, a les 5.000 que depenen d’un sector audiovisual que sense RTVV no pot funcionar, i a cinc milions de valencians que estem privats del nostre dret a tenir mitjans de comunicació públics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa