Segona Plaça del Llibre a València els dies 20, 21, 22 i 23 de novembre en l'edifici Octubre

Organitzen Acció Cultural, les Associacions d'Escriptors i d'Editors i el Gremi de Llibrers
13 novembre 2014 01:00h
Presentació de la Segona Plaça del Llibre a València.
RedactaVeu / València

Gisbert ha assenyalat l'èxit de la Primera Plaça del Llibre organitzada per les quatre entitats l'any passat, tant pel que fa a la participació de públic en els actes i debats, com de venda de llibres. Un èxit que implica la consolidació de la iniciativa i la decisió de fer una segona edició encara més ambiciosa.

Gisbert també ha destacat l'exemple de treball en grup de les quatre entitats, que de manera coordinada i sumant sinergies han aplegat escriptors, editors, llibreries i públic lector, amb l'objectiu del foment de la lectura i la cultura en general, la difusió dels nostres escriptors i el reconeixement del paper d'editorials i llibreries. El secretari d'ACPV ha contraposat a aquest treball en grup i als seus bons resultats malgrat la humilitat de mitjans, el desinterès que mostra cap a la cultura el Govern valencià. En aquest sentit, Gisbert ha agrait a la Fundació Full, l'Institut d'Estudis Catalans i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el seu suport a la iniciativa, que contrasta amb l'absència de les institucions valencianes.

Per la seua banda, la vicepresidenta de l'AELC ha fet una invitació pública a les institucions valencianes i als seus responsables perquè visiten la Plaça del Llibre i coneguen de primera mà la iniciativa, i facen així un primer gest d'apropament a la cultura i al llibre.

Figuerola ha presentat el programa d'activitat de la Plaça (vegeu adjunt), que ha resumit en les següents xifres: participen 60 escriptors i 12 editorials, i més de 600 escolars visitaran la Plaça amb la realització de tallers per a xiquets i joves. També ha informat que en l'acte d'inauguració es lliuraran els primers Premis Plaça del Llibre, a Joan Francesc Mira (en reconeixement a la seua obra) i a Josep Lozano (per la seua tasca en la divulgació del llibre, per la proposta dels Sopars Estellés).

Finalment, Cases ha presentat la Segona Setmana dels Escriptors a les Llibreries, que tindrà lloc del 10 al 20 de novembre en llibreries de tot el País Valencià, amb la voluntat de descentralitzar els actes i apropar els autors al seu públic, amb presentacions i debats.


 

Descargas

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next