Diari La Veu del País Valencià
Les últimes analítiques detecten un augment d’herbicides en l’aigua d’Alzira
RedactaVeu / Alzira

EUPV-Alzira exigeix a l’equip de govern màxima informació i transparència sobre el problema de la contaminació de l’aigua potable a la ciutat, i que informe puntualment a la ciutadania de la seua evolució, així com, de les mesures que es vagen prenent.

En les últimes analítiques disponibles de l’última setmana de febrer, que encara són parcials i es refereixen a dos pous, s’ha detectat un augment de la presència de l’herbicida que va fer saltar l’alarma el passat dia 19 de febrer (terbumeton i els seus derivats).

Però, també superen ara els límits permesos distintes substàncies tòxiques (bromacil) o bé n’augmenten unes altres (altracina desisoporil i derivats). En el seu conjunt, el total de plaguicides presents superen per primera vegada els valors permesos (el 0,66 mg/l davant del 0,5) i es multiplica per tres respecte del mes de gener.

Des d’EU-Alzira demanem a l’Ajuntament que inste la concessionària de les aigües potables, Aigües de València, i els tècnics de la Generalitat, tant de la Conselleria de Sanitat com d’Agricultura, a investigar de quins productes se’n deriven aquestes substàncies nocives i el seu possible origen.

A més a més, EU-Alzira torna a demanar a l’equip de govern que no es cobren els rebuts des que l’aigua no és potable, el 16 de gener, i, per tant, no correspon l’import al servei que es presta. I, per una altra banda, ʺcreiem necessari que es constituïsca una comissió que faça un seguiment de la contaminació de l’aigua i de les mesures que s’aniran adoptant, amb la presència de tots els grups i els tècnics de la concessionària i de les institucions públiquesʺ. EU-Alzira lamenta la negativa fins ara de l’equip de govern a prendre aquestes decisions.

Comparteix

Icona de pantalla completa